Nyheter24 har kikat på vad som hände med tio Idol-deltagare efter programmet.
Nyheter24 har kikat på vad som hände med tio Idol-deltagare efter programmet. - Foto: Claudio Bresciani/TT, Sören Andersson/TT & Janerik Henriksson/TT

Lista: 10 tidigare Idol-deltagare – vad hände sen?

Årets Idol-säsong är i full gång. Tusentals tävlande söker lyckan i jakten på att bli årets Idol. Nyheter24 har tittat närmare på tio tidigare deltagare och vad som hände när kamerorna släcktes.


Rabih Jaber – Idol 2009

Efter programmet fortsatte Rabih med sin musikkarriär och har släppt flera singlar och album. Han har även varit med i musikaler och teaterproduktioner. 2010 medverkade han i TV4:s "Let's Dance". 

2014 reste han till Libanon för att delta i det arabiska tv-programmet ”The Voice”.

Rabih Jaber i en av Idols fredagsfinaler 2009. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Charlie Grönvall – Idol 2016

Efter programmet har Charlie fortsatt göra musik och har varit involverad i olika musikprojekt. Grönvall är från en riktig musikfamilj. Hans föräldrar är artisten Nanne Grönvall och musikern, tillika låtskrivaren, Peter Grönvall. Farfar är ingen mindre än Abba-legendaren Benny Andersson

Sedan 2023 är han sångare i det kultförklarade punk- och rockbandet Noice. 

Charlie Grönvall deltog i Idol 2016. Foto: Claudio Bresciani/TT

Markus Fagervall – Idol 2006

Efter att ha vunnit tävlingen fortsatte Markus Fagervall med musikkarriären men nådde inte samma framgång som vissa andra "Idol"-deltagare. Han har även varit aktiv som låtskrivare och producent. Ett år efter vinsten i programmet bröt han kontraktet med skivbolaget på grund av oenigheter. I dag är han inte verksam som musiker. 

Markus Fagervall under ett framträdande i Idol 2006. Foto: Claudio Bresciani / TT

Marie Picasso – Idol 2007

Innan hon klev in i "Idol" deltog hon i Big Brother 2002. Fem år senare ställde hon upp i TV4:s program och vann. Efter vinsten har hon fortsatt med sin musikkarriär, men hon har inte varit lika framträdande inom branschen som vissa andra deltagare. 

Efter att ha drabbats av en hjärntumör och lyssnar nu till namnet Shanta Liora. Hon har även varit låtskrivare i Maltas motsvarighet av Melodifestivalen.

Shanti Liora, tidigare Marie Picasso, firar segern i Idol 2007. Foto: Jessica Gow/TT

Daniel Lindström – Idol 2004

Daniel Lindström vann den allra första säsongen av tv-programmet. Han gav ut flera album och singlar de första åren efter sin medverkan. Numera är musiken en hobby och till vardags arbetar han som vd-assistent, något Hänt var först med att skriva.

Daniel Lindström korades till vinnare av den första säsongen av Idol, 2004. Foto: Fredrik Persson

Kevin Borg – Idol 2008

Kevin Borg kom från Malta till Sverige på grund av kärleken och deltog i "Idol" 2008, en tävling han också vann. Efteråt har han haft en framgångsrik karriär och har bland annat deltagit Maltas motsvarighet till Melodifestivalen. Den senaste singeln gavs ut 2017 och hamnade på tredjeplats i uttagningen till Eurovision Song Contest. 

Efter att ha skilt sig från frun valde han att lämna Sverige 2015 och flytta tillbaka till Malta.

Fansens favorit Kevin Borg vann Idol 2008. Foto: Henrik Montgomery/TT

Calle Kristiansson – Idol 2009

Calle Kristiansson lutade tvåa bakom segraren Erik Grönwall. Efter programmet har Calle fortsatt med musik och släppt eget material. Efter att ha släppt sitt senaste album 2013 blev det tyst från Calle. I dag är han kulturprofil i hemstaden Kristianstad och har satt upp shower och evenemang.

Calle Kristiansson (t.v) slutade tvåa i Idol 2009 bakom Erik Grönwall (t.h). Foto: Fredrik Sandberg/TT

Johan Palm – Idol 2008

Johan Palm var bara 16 år när han deltog i ”Idol” 2008. Han skapade hysteri och blev en flickidol i många hushåll. Efter att ha åkt ut i kvartsfinalen av programmet släppte han debutalbumet ”My antidote” 2009 och åkte ut på Sverige-turné. 

Efter tiden i rampljuset valde han att backa undan kändisskapet. De senaste åren har han studerat musikproduktion och är numera bosatt i Växjö. 

2008 tog sig Johan Palm till kvartsfinalen av Idol. Foto: Anders Wiklund/TT

Sibel Redzep – Idol 2005

Sibel Redzep tvingades lämna programmet i semifinalen då Agnes Carlsson och Sebastian Karlsson röstades vidare till finalen. Efter programmet har hon fortsatt med musik och deltog i Melodifestivalen 2008 och 2010. 

Numera är hon verksam som låtskrivare och har samarbetat med flera artister som Tove Lo, Miriam Bryant, Jireel och Cherrie, för att nämna några.

Sibel tog sig hela vägen till semifinal i Idol 2005. Foto: Pontus Lundahl

Jay Smith – Idol 2010

Jay Smith vann "Idol" 2010 och efter programmet har han fortsatt med sin musikkarriär och släppt musik.

Under sin medverkan i tv-programmet åkte han fast för att ha rökt cannabis samtidigt som han medverkade i programmet. Jay Smith var länge hårdrockssångare i gruppen Von Benzo och har han turnerat runt om i landet. Numera satsar han på country men har också ett jobb som takläggare.

Jay Smith vann Idol 2010. Foto: Bertil Ericson / TT
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!