Therese Tang, en av deltagarna i Robinson 2023, hade en stor del i att lösa Förlösamordet.
Therese Tang, en av deltagarna i Robinson 2023, hade en stor del i att lösa Förlösamordet. - Foto: Daniel Sternerud/TV4 och Fredrik Sandberg/TT

Därför känner du igen Therese Tang i Robinson 2023 – löste omtalade mordet

I höstupplagan av Robinson 2023 är det dags för ett nytt gäng deltagare att testa sina överlevnadskunskaper i Filippinerna. En av de tävlande är Therese Tang, 41, som blev rikskänd som den som löste det omtalade Förlösamordet.


Den 2 oktober har den 24:e säsongen av TV4:s succéprogram Robinson premiär, och precis som tidigare år kommer tittarna få följa ett gäng deltagare som ska klara sig på en öde ö. 

Robinson 2023 – alla deltagare

I programmet kommer deltagarna utsättas för tuffa tävlingar, öråd, hunger och en hel del paktande. Och den som klarar dessa påfrestningar och det sociala spelet bäst kammar i slutändan hem 500 000 kronor. 

Här kan du se hela listan på alla deltagare i Robinson 2023 – samt deras personliga saker

Här är alla deltagare i Robinson 2023. Foto: Daniel Sahlberg/TV4

Bland listan på deltagare finns Therese Tang, 41, från Kalmar – och för vissa kan det här namnet vara bekant. Therese Tang hade nämligen en stor del i att det omskrivna Förlösamordet fick en lösning. 

Therese Tang löste Förlösamordet 

Det var 2012 som 63-årige Göran Lundblad sköts till döds i sin säng med ett hagelgevär. Kroppen påträffades två år senare i en åker 700 meter från Lundblads hem. Detta efter att pojkvännen till Göran Lundblads dotter erkänt mordet för just Therese Tang. Hon var då engagerad i Missing People och blev rikskänd som den som löste det omtalade Förlösamordet. 

Therese Tang har tidigare berättat för Nyheter24 om sin insats i att lösa Förlösamordet, och hur hon avslöjade de dömda mördarna. Detta i samband med att dramaserien “Mörkt hjärta”, som baserades på Förlösamordet, sändes på discovery+. 

Therese Tang är med i Robinson 2023

I höst får vi alltså se driftchefen Therese Tang tävla på en strand i Filippinerna, och för Nyheter24 berättar hon att hon är väldigt spänd inför premiären av Robinson 2023. 

Vad fick dig att söka till Robinson? 

– Jag har sökt till Robinson sju eller åtta gånger. Jag har varit nyfiken på det sociala spelet och hur jag skulle analysera det, samt min roll i det. 

Kommer din berättelse komma upp i programmet? 

– Om min berättelse kommer med i programmet eller ej blir svårt för mig att veta. Jag har absolut pratat om mitt och det jag varit med om, berättar Therese Tang. 

Här kan du läsa alla våra artiklar om Robinson 2023.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!