Therese Tang valde tillslut att lämna Robinson 2023
Robinson blev en känslofylld resa för Therese Tang. - Foto: Skärmavbild/TV4/Robinson

Therese Tang valde att lämna Robinson 2023 – spelet bakom kulisserna

Den senaste veckan i Robinson 2023 tog en dramatisk vändning när Therese Tang hoppade av programmet. För Nyheter24 berättar hon om vad som egentligen hände under hennes sista dagar där på stranden på Filippinerna, och om vad tittarna inte fick se.


Robinson 2023 har som vanligt präglats av hel del gnagande hunger, hårt paktande, otäcka djur och tuffa tävlingar. 

Robinson 2023: Det heter deltagarna på Instagram

Robinson 2023: Därför känner du igen Therese Tang 

En av deltagarna i årets upplaga av Robinson är Kalmarbon Therese Tang, som tidigare varit ett omskrivet namn, men i ett helt annat sammanhang. Therese Tang hade nämligen en stor del i att Förlösamordet löstes, och att den dömde mördaren avslöjades. 

Därför känner du igen Therese Tang i Robinson 2023 – löste omtalade mordet

Från början var Therese Tang en av medlemmarna i Lag Nord, innan hon byttes bort till Lag Syd. Efter att hon blev utröstad i ett öråd hamnade hon i det så kallade Gränslandet. Men hennes resa i Robinson tog inte slut där. 

Therese Tang återvände till Lag Nord. Foto: TV4/Robinson

Therese Tang om duellen i Robinson 2023: "Läggmatch"

I en duell mot Franz Mateo lyckades Therese efter mycket om och men tävla sig tillbaka till Robinson, från Gränslandet. Men egentligen hade Therese tänkt göra en läggmatch. 

– Jag hade sagt att om Franz eller Johan (Gärtner) kommer till duellen så möter jag dem. Då tar jag en läggmatch och de får gå vidare i tävlingen, för det vill jag verkligen ge dem, förklarar hon för Nyheter24. 

Och det blev just Therese och Franz som möttes i en eldkamp, där de tävlade om vem som skulle få vara kvar i Robinson. 

– Problemet var bara att Franz fick inte upp någon eld. Det här pågår ganska länge. I början så står jag bara och drar lite med tändstålet och anstränger mig inte, men Franz lyckas inte, berättar hon för Nyheter24 och fortsätter: 

– Då tänkte jag att det kanske är någon mening med det här. Jag kanske ska tillbaka i alla fall, och bestämmer mig då för att faktiskt försöka.

Therese och Frans möttes i en eldkamp. Foto: TV4/Robin

Therese vinner i slutändan duellen mot Franz. Han får åka till Gränslandet och hon får ta hans plats i Lag Nord. 

Alla deltagare i Robinson 2023 – samt deras personliga saker

Therese Tang lämnar Robinson 2023: "Var otröstlig"

Men väl tillbaka på Nordstranden kände sig Therese väldigt påhoppad av flera andra deltagare, och det blossade upp ett storbråk där på stranden. Det här är något som tittarna har reagerat starkt på i Robinsons kommentarsfält på sociala medier, och kallar beteendet för vuxenmobbning.

Tittarna rasar på TV4 efter scenerna i Robinson 2023: "Avbryt"

Till slut väljer Therese att självmant lämna tävlingen, då hon mår för dåligt. För Nyheter24 berättar hon om vad som hände under hennes sista dagar i Robinson 2023. 

– Jag gör inget annat än gråter tre dygn i sträck. Jag är nästan otröstlig och sitter till produktionen i synken och säger: “Jag vill inte vara här, jag vill bara åka hem. Kan ni bara snälla ordna att jag får åka hem?” Men de försöker uppmuntra mig att vara kvar, och att hålla i och hålla ut.

De sista dagarna var känslosamma för Therese. Foto: TV4/Robinson

Produktionen fick gripa in: "Kontraktsbrott"

Therese beskriver att hon vantrivs på Robinson-stranden mer och mer, och att produktionen tillslut får ingripa under en av tävlingarna. 

– Det blir så pass allvarligt att produktionen får gå in och säga till allihop, unisont i grupp, att det inte är okej att mobbas, att det är ett kontraktsbrott och att det kan påverka ens deltagande.

Tillslut rinner bägaren över, och Therese väljer då att lämna Robinson frivilligt. 

– Jag kände bara att den här skiten tar jag inte. Det är inte någon som är värd att bli behandlad på det här viset. Ingen ska behöva motstå grupppåtryckningar på en sådan nivå som det var. 

Tillslut valde Therese att lämna Robinson. Foto: TV4/Robinson

Therese Tang om sitt avhopp i Robinson 2023: "Jag har varit jag"

Även om Therese anser att produktionen borde gett henne möjlighet att prata med någon professionell på plats under Robinson, så förklarar hon att de har gett henne väldigt bra stöd nu hemma i Sverige. 

– De pratar med mig varje vecka och stämmer av hur jag mår. De har också gett lite hintar så jag har varit förberedd på vad som kommer i avsnitten. Så efteråt måste jag säga att de har varit jättegulliga.

Therese har tidigare berättat för Nyheter24 att hon sökt till Robinson ett flertal gånger innan hon tillslut blev antagen. Men i dagsläget är osäker på om hon skulle vilja vara med igen. 

– Jag blev absolut lite rånad på den här erfarenheten. Hade jag fått frågan om att göra om det igen, så hade jag absolut tagit mig en rejäl funderare, säger hon och fortsätter: 

– Samtidigt vet jag ju nu även de bitarna jag har gjort fel. Och det är ju att jag helt enkelt var för dålig på det sociala spelet. Jag jobbade hårt på att bygga relationer, men nådde inte hela vägen fram. I grund och botten vet jag inte om jag hade velat göra det annorlunda, för någonstans kan jag ändå säga att jag har varit jag. Och det är väl det som ska vara det viktigaste.

Deltagarna hittade kärleken i Robinson 2023: "Jag är så lycklig"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!