Idol 2023 hade premiär i slutet av augusti.
Idol 2023 hade premiär i slutet av augusti. - Foto: Stella Pictures

Idol-tittarnas kritik efter programmet med Carola: "Stor besvikelse"

Ännu en fredagsfinal i Idol 2023 har gått av stapeln och temat för kvällen, när Carola Häggkvist axlade rollen som gästdomare, var gospel. Men tittarna var inte helt nöjda med vad de fick höra.


I slutet av augusti hade Idol 2023 premiär och sedan några veckor tillbaka är TV4-programmet, som leds av Pär Lernström och Amie Bramme Sey, har deltagarna börjat göra upp i de så kallade fredagsfinalerna.

Varje fredagsfinal har ett tema och under förra veckan, när Carola Häggkvist satt som gästdomare vid jurybordet, var det gospel som stod på schemat.

Paradise hotel-hunken är Amie Bramme Seys pojkvän

Isak Uddström och Olivia Aliotti fick lämna Idol 2023

Kvällen slutade med att två deltagare fick lämna tävlingen: Isak Uddström och Olivia Aliotti. I sociala medier konstaterar många att framtiden emellertid är ljus för dem både. Så här skriver några tittare på programmets Facebook-sida:

"Isak och Olivia ser vi mer av!""

"Ni har livet framför er."

"Isak, du ska veta att du är jättebra och duktig kille. Likaså är Olivia. Lycka till i fortsättningen av era liv."

Idol-tittarnas krav på TV4: "Låt honom vara kvar"

Idol-tittarna: "Varför hade man inte gospellåtar?"

I kommentarsfältet är det också flera tittare som uttrycker besvikelse, men inte kring vilka som fick lämna Idol 2023, utan tolkningarna av fredagens gospeltema.

Så här skrev några av tittarna: 

"Fantastisk gospelkör. Synd bara att det sjöngs så lite riktig gospel. Simon var den ende som sjöng en riktig gospel, och det gjorde han bra."

"Duktig kör men det var inte många riktiga gospellåtar under kvällen. Simon var den enda som sjöng gospel av idolerna. Om det ska vara olika teman så ska uppgiften följas och kollas upp innan."

"Det var jättefint. Synd bara att det enbart var Simon som sjöng gospel av nåt slag. Jag förstår inte poängen med att ha ett tema om man inte behöver hålla sig till det. Sen sjöng många av idolerna jättebra, men det var inte gospel."

"Fantastisk kör synd att det inte sjöngs gospel. Finns miljontals gospellåtar och varför valdes det helt annat? Ska deltagarna inte gör som det sägs utan gör helt annat. Tycker det är konstigt att inte ledningen sa ifrån.
Som att välja Ted Gärdestad??"

"Absolut mäktigt. Meeeen VARFÖR vare inte renodlade gospellåtar hos alla idoler?"

"Jag hade sett fram emot klassiska gospellåtar. Blev lite besviken. Men vilken underbar kör. Otroligt duktiga."

"Det är alltid härligt med gospelkör, men varför hade man inte gospellåtar? Varför väljer man poplåtar när det ska vara gospeltema? Stor besvikelse. Det var bara Simon som hade en riktig gospellåt."

Foto: Skärmavbild/Facebook/Idol

TV4 har ännu inte svarat på kommentarerna. 

Läs fler artiklar om Idol 2023 här.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!