Karolina VonTilander Tilander
Karolina "VonTilander" Tilander var en av deltagarna i årets Robinson. - Foto: TV4

Så mycket gick Karolina Tilander ner i vikt under Robinson 2023: "Sugrör"

Karolina "VonTilander" Tilander var en av de färsgstarka profilerna i Robinson 2023 som höll ut väldigt länge. Många dagar på ön betyder många dagar utan mat – något som syntes på vågen när Karolina kom hem.


Karolina Tilander, 23, har länge varit en stor profil på TikTok där hon under namnet VonTilader har över 190 000 följare och miljontals visningar. 

Men riktigt känd för den stora massan blev Södertälje-bon Karolina först efter sin medverkan i Robinson 2023.

Dagarna i Robinson präglades av tuffa tävlingar, läskiga kryp, brännande hetta, intriger och såklart en oerhört påtaglig hunger. 

Karolina klarade 39 dagar på Robinson-ön El Nido i Filippinerna innan hon blev utröstad för sista gången.

Något som flera tittare har reagerat på är Karolinas kraftiga brytning. Influencerprofilen Filip Dikmen är en av de som riktat kritik mot hennes brytning. I en intervju med Reallokal så berättade Karolina mer om varför hon pratar med brytning.

Så mycket gick Karolina "VonTilander" Tilander ner i vikt under Robinson 2023

Att det inte är någon direkt strålande tillgång på mat i Robinson är allmänt känt, och sedan det allra första Robinson-programmet sändes 1997 så har otaliga deltagare sett kilona rinna av deras kroppar.

– Första 12 dagarna delade vi en kokosnöt om dagen på tio personer, har den tidigare Robinson-deltagaren Julia Franzén berättat i en intervju.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur deltagaren Mattias Pettersson, som var en av deltagarna i Robinson 2022 gick ner hela 16 kilo under sin tid på ön.

Och även Karolina möttes av en annan siffra på vågen när hon kom. I en ny vlogg på Youtube så berättar Karolina att en av hennes förväntningar i programmet var just att gå ner i vikt. 

Karolina Tilander bunkrade rejält innan Robinson. Ändå såg hon ut som ett "sugrör", skriver hon. Efter att hon åkte ut såg hon till att fylla på energidepåerna med ordentlig mat. Bildkälla: Youtube/Karolina Tilander

– Mina förväntningar existerade ju inte riktigt inför det här programmet. Det jag förväntade mig var ju bara tävlingar och att jag skulle gå ner i vikt. Det var det enda jag hoppades på. Snälla gud, låt mig bara bli smal, säger Karolina i sin vlogg. 

Karolina Tilander säger att hon blev ett sugrör efter sin tid i Robinson 2023. Bildkälla: TV4

Karolina "VonTilander" Tilander i sin sista vecka i Robinson 2023. Bildkälla: TV4
Karolina Tilander. Bildkälla: TV4

Hon fortsätter: 

– Jag kan inte påstå att jag blev rätt smal men några kilon förlorade jag ju. Sju kilo. Det får man väl vara glad för. Men på fyra månader hade man gått upp varenda kilo igen, säger hon och skrattar.

Hit kan du vända dig om du mår dåligt:

Ideella föreningen Shedo

Ätstörningslinjen 020-20 80 18

Frisk & fri Riksföreningen mot ätstörningar

Jourhavande medmänniska på telefon 08-702 16 80

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!