Därför var Tove Dalsryd inte med och firade i finalavsnittet av Robinson 2023

Pelle Lilja vinner Robinson 2023 med buller och bång. I sista avsnitten kallas läkare in då Pelle svimmade av men strax efter firades han av de andra deltagarna som tog sig till finalveckan.


Det var under torsdagen som Robinson 2023 sände sitt sista avsnitt. 

De tre som skulle fajtas var Pelle LiljaEmilio Mio Vega och Emilia Persson. I vanlig ordning var det en rad olika hinder och pussel gänget skulle ta sig igenom för att kunna tända Robinsonfacklan och vinna balunsen. 

Robinsongänget åt en sista frukost. Bildkälla: TV4

Och ja, en riktig nagelbitare blev det. 

Gänget växlade med att leda men under den slutliga eldkampen så briljerade Pelle Lilja med att få upp sin eld. Han kunde sedan i lugn takt gå till den ökända Robinson-elden och tända den.

"Den här dagen har jag väntat på", vrålade han över stranden. 

 Men sedan hände någonting. 

Pelle lilja vann Robinson 2023. Bildkälla: TV4

Pelle tog ut sig så pass under tävlingen att han ramlade ihop. Programledare Petra Malm fick tillkalla läkare och efter några minutrar när Pelle piggnat på sig kunde hon utropa honom som vinnare. 

De andra deltagarna som tagit sig till finalveckan fick sedan springa in och spruta bubbel över Pelle och gratulera. 

Därför syns inte Tove Dalsryd i sista avsnittet av Robinson 2023

Några tittare undrar nu varför Tove Dalsryd inte var med på firandet. 

Pelle Lilja vann. Bildkälla: TV4

Tove och Pelle hade under sin tid på ön råkat i luven på varandra flera gånger. Men nej, det hela berodde inte på det. 

Det är nämligen så att Tove röstades ut på håret för tidigt för att räknas in till de som är med i finalavsnittet. Hade hon använt sin hemliga immunitet hade hon varit kvar en vecka till och då varit med i finalavsnittet. 

Senaste nytt

Det sa kungen till Felix Herngren under krogkvällen

Marcus & Martinus: Inte bara ute efter revansch

Marcus & Martinus kom tvåa i Melodifestivalen i fjol. Nu är de tillbaka – och är favorittippade. Men vi är inte bara här för att få revansch, vi älskar verkligen Mello, säger Martinus.

Mikael Tornvings söner har vuxit upp – briljerar i annan, tuff bransch

1 timme sedan
Mikael Tornving är en av landets mest uppskattade komiker och programledare. Han har två söner som idag är vuxna men som valt en annan bana som Mikael är familjär med.

Svenska kändisen som Erika Persson festade med under Mello

1 timme sedan
Gunilla Persson befinner sig i Sverige för att tävla i Melodifestivalen 2024, och vid sin sida och som stöd har hon dottern Erika Persson. Och för Nyheter24 har Erika berättat en viss detalj om Mello-efterfesten…

Sverigeaktuellt rockband ger ut sina memoarer

1 timme sedan
För 40 år sedan grundade de skotska bröderna William och Jim Reid rockbandet The Jesus and Mary Chain och jubileet verkar ha fått fart på kreativiteten.

Saramagos glasögon till Nobelprismuseet

1 timme sedan
En sten, ett par glasögon och ett manuskript finns bland de föremål som José Saramagostiftelsen och Nobelpristagarens änka, Pilar del Río, överlämnat till Nobelprismuseet. Stenen, som den portugisiske författaren lär ha hittat på Lanzarote där han bodde under den senare delen av sitt liv, sägs ha betytt mycket för honom.