"Stjärnorna på slottet" har premiär i SVT den 30 december 2023.
"Stjärnorna på slottet" har premiär i SVT den 30 december 2023. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Christoffer Lomfors/SVT

Får kändisarna i "Stjärnorna på slottet" betalt? Här är SVT:s svar

Ännu en säsong av "Stjärnorna på slottet" går nu av stapeln och bland de medverkande hittar vi både skidikonen Pernilla Wiberg och artisten Caroline af Ugglas. Men får stjärnorna betalt för sin medverkan? Nyheter24 frågade SVT.


"Stjärnorna på slottet" har sänts i SVT sedan 2005 och programmets säsonger har spelats in på en rad olika platser runt om i Sverige, däribland Ericsbergs slott, Häckeberga slott och Lejondals slott. 

Den artonde säsongen i ordningen kommer att utspela sig på Bäckaskogs slott i Skåne.

Vilka är med i Stjärnorna på slottet 2023-2024?

I årets fem avsnitt får tittarna en närmare inblick i Sanna Nielsen, Mark Levengood, Caroline af Ugglas och  Marcus Samuelssons karriärer och liv.

– Det kändes lite konstigt när jag fick frågan. Jag tänkte, oj vad ska jag göra där? Jag har sett programmet tidigare och det brukar ju vara riktiga stjärnor – filmstjärnor och artister. Men sedan fick jag mycket kärlek av de andra deltagarna. Det märktes att jag faktiskt hade betytt något för dem när jag fortfarande var aktiv, har Wiberg, som är den första idrottaren i programmets historia, tidigare sagt till TT.

Pernilla Wiberg om Stjärnorna på slottet 2023-2024: "Mådde fysiskt dåligt"

Så länge pågick inspelningen av Stjärnorna på slottet 2023-2024

Inspelningen av programmet pågick under totalt sex dagar. 

"Ankomsten spelas in dag ett tillsammans med vinjett och pressbilder tas. Därefter har stjärnorna varsin inspelningsdag som börjar med frukost, följt av aktivitet, lunch och därefter en middag. Däremellan finns viss tid för återhämtning", skriver produktionen i ett mejl till Nyheter24

Ändringen i Stjärnorna på slottet 2023-2024: "Breddar konceptet"

Deltagarna får en "symbolisk summa"

Inte sällan får deltagare i olika tv-produktioner betalt för sin medverkan. Men hur står det egentligen till med de kända profilerna i "Stjärnorna på slottet"? 

"Stjärnorna får en symbolisk summa som ersättning för förlorad inkomst", skriver produktionen till Nyheter24. 

Läs fler artiklar om Stjärnorna på slottet här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!