Sveriges mästerkock 2024
Alica Andersson är tillbaka i Sveriges mästerkock 2024. - Foto: TV4

Minikocken Alica dyker upp i Sveriges mästerkock – efter 9 års tid

Årets första avsnitt av Sveriges mästerkock 2024 har gått av stapeln och i år var det ett välkänt ansikte som stegade in till juryn. För den som sett Sveriges yngsta mästerkock så måste poletten trillat ned direkt.


Sveriges stora matlagartävling är tillbaka och ännu ett år så söker folk från hela landet in för att med hjälp av kastruller, knivar, såser och kryddor kämpa för att sluta upp som vinnare i Sveriges mästerkock 2024. 

I juryn ser vi återigen Tommy MyllymäkiTom Sjöstedt och den smaksäkra Mischa Billing. I år kommer vi även att skymta en av fjolårets deltagare Zacharias Lindqvist Hansson som idag arbetar heltid med matlagning. 

Nytt för i år i Sveriges mästerkock 2024. Bildkälla: TV4

I år kommer ribban att sättas högt och juryn påpekar i vanligt ordning att de kommer att vara stränga, rättvisa och inte ta lätt på slarviga misstag.

Redan i första avsnittet var det några som lyckades imponera stort – och andra som kanske gick in med ett självförtroende som kanske inte helt levde upp till resultatet. 

En av de som sannerligen gjorde bra ifrån sig – det var Alica Andersson, 19. Och för den som tittade på Sveriges yngsta mästerkock 2014 – ja då är det verkligen ett bekant ansikte. 

Alice Andersson i Sveriges mästerkock. Bildkälla: TV4

Alica gör revansch i Sveriges mästerkock 2024

2014 stegade nämligen Alica Andersson in i mästerkocksköket, endast tio år gammal, för att tävla om att bli Sveriges yngsta mästerkock. 

Det gick otroligt bra för Alica och juryn imponerades gång på gång av hennes teknik i köket, sättet att laga mat och noggrannheten i varje moment. En av de som var märkbart imponerade – det var Tina Nordström

– Tänk att du kan vara så duktig för din ålder?, sa hon då. 

– Ja man ska alltid tänka på varenda liten detalj, svarade Alica då. 

Mat-Tina imponerades av Alica. Bildkälla: TV4

Tyvärr räckte det inte hela vägen och Alica vann inte. 

Men om det räcker hela vägen denna gång, det återstår att se. Hennes rätt under sin audition gjorde nämligen ett starkt intryck på juryn i år. 

Tom Sjöstedt var imponerad. Bildkälla: TV4

Det var lite lite sälta i purén men marulken var helt magisk så av mig får du ett glasklart ja, sa Tom Sjöstedt. 

Och resterande jurymedlemmar tyckte inte annorlunda vilket gjorde att Alica gick vidare till Gävle. 

Stort grattis!

Sveriges mästerkock sänds onsdagar kl 20.00 på TV4 Play och TV4

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!