Stephen Lindholm spelade karaktären Pelle i "Vi på Saltkråkan".
Stephen Lindholm spelade karaktären Pelle i "Vi på Saltkråkan". - Foto: Skärmavbild/TV4/Astrid Lindgrens älskade filmer och Gunnar Lantz/TT

Så lever Pelle i Saltkråkan i dag – och så ser han ut nu

Stephen Lindholm spelade karaktären Pelle i "Vi på Saltkråkan". Men hur ser Pelle-skådespelaren ut i dag? Det kan du se här.


Medan exempelvis "Ronja rövardotter" och "Emil i Lönneberga" är filmer, från 1984 respektive 1971, som baserats på Astrid Lindgrens böcker kom tv-serien "Vi på Saltkråkan" och sedermera långfilmen innan boken med samma namn. 

Och i TV4:s dokumentärserie "Astrid Lindgrens älskade filmer" får tv-publiken ta del av berättelser från  skapandet av bland annat just "Vi på Saltkråkan". 

Astrid Lindgrens barn och barnbarn – så lever de i dag: "Gör vårt bästa"

Saltkråkan-Pelle i dag – så ser Stephen Lindholm ut nu

I dokumentärserien medverkar flera av skådespelarna som gjorde några av de numera ikoniska rollerna, däribland Louise Edlind Friberg som spelade Malin och Kristina Jämtmark som spelade Stina

Ytterligare en skådis som syns i TV4-serien är Stephen Lindholm som axlade rollen som pojken Pelle

Här är 17 underbara flicknamn inspirerade av Astrid Lindgrens sagor

Stephen Lindholm, som spelade Pelle i "Vi på Saltkråkan", i mitten. Foto: Skärmavbild/TV4/Astrid Lindgrens älskade filmer

Quiz: Känner du igen Astrid Lindgren-skådisen idag?

Men hur livet ut för Stephen Lindholm ut i dag? Jo, under 2023 gick han i pension efter 40 år på tidningen Kommunalarbetaren. När Journalisten, i februari 2023, frågade Lindholm vad han skulle pyssla med som pensionär svarade han: 

– Jag har inget bra svar på det, jag har inga klara planer för vad jag ska hitta på nu, utan det får bli som det blir. Jag har haft fullt fokus på att lämna mina fackliga uppdrag i LO Mediehus och att sluta på Kommunalarbetaren. Nu får jag vända blad och se vad jag ska fylla dem med.

Louise Edlind Friberg spelade Malin i Saltkråkan – så lever hon idag

Stephen Lindholm om Tjorven: "Kan förstå"

En som inte syntes till i "Astrid Lindgrens älskade filmer" på TV4 var Maria Johansson som spelade karaktären Tjorven. För henne blev kändisskapet för mycket – något som Stephen Lindholm kommenterar i dokumentärserien. 

– Vi får respektera att hon tyckte att det blev för mycket av det goda. Det är tråkigt, men å andra sidan fick hon väldigt mycket fokus och uppmärksamhet på sig, så man kan förstå det även om det är beklagligt, säger han i programmet.

Tjorven i dag – så lever skådespelaren Maria Johansson nu

Stephen Lindholm är styvfar till Leila Lindholm

Leila Lindholm är Stephen Lindholms styvdotter. Foto: Maja Suslin/TT

Som pensionär gissar vi att Stephen Lindholm kommer få lite extra tid att spendera med familjen och i den ingår ingen mindre än bagaren, kocken och entreprenören Leila Lindholm. Hon är nämligen styvdotter till Stephen Lindholm och det är också från honom som hon fått sitt efternamn.

Allt om Leila Lindholm: Make, barn och hus

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!