Leila Lindholm
Leila Lindholm ser vi i Vilda kockar på SVT. - Foto: Jessica Gow/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Leila Lindholm i Vilda kockar 2023: Här är allt du vill veta om henne

Leila Lindholm är förmodligen en av Sveriges mest kända kockar, och nu ser vi henne i SVT-programmet Vilda kockar. Här är allt du vill veta om Leila – sambon Mårten, barnen, karriären och vad var det som hände mellan Leila och Camilla Hamid...


Leila Lindholm är förmodligen en av Sveriges mest kända tv-kockar, och nu är hon aktuell i SVT:s tävlingsprogram Vilda kockar. 

Här är allt du vill veta om Leila Lindholm – kärlekslivet med relationen till Mårten Elensky, barnen, drömvillan, livet i Mariefred, "bråket" med Camilla Hamid och mycket mer.

Leila Lindholms ålder – hur gammal är hon?

Leila Mariana Johanna Lindholm föddes den 21 juni 1975. Snart fyller hon alltså 48 år. Sitt efternamn Lindholm har hon från sin styvfar Stephen Lindholm.

Leila Lindholm. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Leila Lindholms ursprung – har hon rötter i Marocko?

Leila Lindholms biologiska pappa är från Marocko. När Leila sommarpratade år 2015 så berättade hon hur hon, påhejad av stjärnkocken Marcus Samuelsson, sökte reda på sin biologiska pappa. 

Leila hade nämligen jobbat på Marcus krog Aquavit i New York, och Marcus peppade Leila att ta steget att hitta pappan. 24 år gammal så hittade hon pappan, och i sitt sommarprat berättade hon mer om det hela.

– När jag träffade min pappa släpptes stenen som gömt sig i mitt bröst likt en ballong som släpps mot himlen, sa hon då, något som Expressen skrev om då. 

Leila Lindholm. Bildkälla: Stella Pictures.

Leila Lindholms man – vem är hennes sambo Mårten Elensky?

Leila och hennes sambo Mårten Elensky träffades på en middag i Åre med gemensamma vänner. Trots att Mårten har friat till Leila och hon har tackat ja så har de fortfarande inte gift sig. Nu har det gått mer än 10 år sedan Mårten friade, och bråttom till altaret verkar de inte ha.

Mårten Elensky och Leila Lindholm. Bildkälla: Stella Pictures.

– Att man gifter sig innebär ju att man lovar varandra att dela sitt liv tillsammans, men det anser jag redan att vi gör. Vi delar redan barn och hem. Så att gifta sig blir mer en formell sak, sa Leila Lindholm i en intervju med Expressen.

Leila Lindholms familj – har hon barn?

Ja, Leila har två barn tillsammans med Mårten. De har dottern Olivia och sonen Walter ihop.

Leila Lindholm med sina barn på Gröna lund. Bildkälla: Stella Pictures.

Var bor Leila Lindholm?

Leila Lindholm bor i en magnifik villa på 440 kvadratmeter i Mariefred. Huset ritades av arkitekten Ragnar Östberg, samma man som gjorde Stadshuset i Stockholm. 

Leila och Mårtens hus renoverades i 10 år, och nyligen anlade familjen dessutom en pool i den vackra trädgården, något som de berättade om för tidningen Vi i villa.

Driver Leila Lindholm butik?

Ja, Leila driver nätbutiken Leila's General Store tillsammans med sambon Mårten. Där säljer de allt från köksredskap, baktillbehör, delikatesser och kalaspynt. Utöver att finnas online så har de tre fysiska butiker. En ligger i Mood-gallerian i Stockholm, en på Annebergsvägen 4A i Strängnäs och en annan på Storgatan 5 i Mariefred.

Leila Lindholm. Bildkälla: Stella Pictures.

Är Leila Lindholm med i Vilda kockar på SVT?

Ja, Leila är en av deltagarna i Vilda kockar. Programmet går ut på att några av Sveriges främsta kockar ska laga den godaste maten över öppen eld. 

Programledare är Niklas Ekstedt, och förutom Leila Lindholm ser vi en radda kända kockar i programmet. Utöver Leila ser vi Erik VidegårdLisa Lemke, Filip Poon, Zeina Mourtada och Erik Brännström.

Vad har egentligen hänt mellan Camilla Hamid och Leila Lindholm?

Det var julen 2022 som Camilla Hamid på sin Instagram delade med sig av ett recept på Rocky Road. 

I kommentarsfältet skrev Leila Lindholm syrligt: "Kul att du gillar receptet", följt av ett hjärta. Under Leilas kommentar var det en del av Camillas följare som reagerade på Leilas ord.

"Det är inte ditt recept om det är det du försöker få det att låta som", "Då var det Leila som uppfann Rocky Road allihopa", "Kul att du ÄGER så många recept" och "Du måste ju skämta" var några reaktioner på Leilas kommentar.

Leila Lindholms syrliga kommentar till Camilla Hamid väckte minst sagt reaktioner...Bildkälla: Stella Pictures.

Vad heter Leila Lindholm på Instagram?

På Instagram har hon över 170 000 följare, och är du sugen på att följa Leila Lindholm hittar du henne under namnet @leilalindholm.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!