Carina Berg
Carina Berg måste nu anpassa sig efter SVT:s regler. - Foto: Henrik Montgomery/TT/Anders Wiklund/TT

SVT:s chockbesked en månad innan Mello: "Carina Berg måste sluta..."

Det vankas Melodifestivalen och programledare för i år blir den folkkära Carina Berg. Under veckans gång kom dock SVT med lite eftersläntrande information om det hela.


Den 3 februari går Melodifestivalen 2024 av stapeln och i år är det många kära återseenden bland artisterna. Bland andra kommer publiken att få se Samir & Viktor, Dotter och Smash into pieces .

Redan i slutet av förra året kunde Aftonbladet avslöja att det inte var någon mindre än Carina Berg som skulle vara programledare för Melodifestivalen 2024.. 

Carina Berg leder Melodifestivalen 2024. Bildkälla: Claudio Bresciani / TT

Enligt tidningens uppgifter skulle Carina Berg även få sällskap av Björn Gustafsson, dock i form av sidekick. 

Men när SVT själva höll presskonferens under fredagen var det däremot bara Carina Berg som presenterades som programledare. Och uppgifterna kring att Björn Gustafsson blir en sidekick i programmet kunde SVT eller Carina Berg varken bekräfta eller dementera.

– Jag får smisk om jag säger någonting om det där, sa Carina då. 

SVT: "Carina Berg måste sluta..."

Precis som med Allsång på Skansen så måste man följa vissa regler när man är programledare på SVT:s Melodifestivalen. När det kommer till reklam måste man abrupt sluta upp med att marknadsföra olika företag på sina egna kanaler. 

Carina Berg driver en av Sveriges största poddar tillsammans med Carolina Gynning. I "Gynning & Berg - Hittar sig själva" pratar profilerna om allt mellan himmel och jord men podden innehåller också en hel del reklam. 

– Podden fortsätter med den skillnaden att jag inte kommer kunna ägna mig åt några kommersiella samarbeten under den här perioden. Men innehållsmässigt blir det ingen skillnad i podden, sa Carina i podden vilket Svensk Dam var först med att uppmärksamma.

När det kommer till Pernilla Wahlgren i Allsång så hittade hon och Bauer ett kryphål i systemet. 

Tramsfrans var först med att uppmärksamma reklamen. Bildkälla: Instagram/tramsfrans

På frågan om SVT såg några problem med kontot svarade de kort: 

"SVT ska inte och bör inte kontrollera vad Pernillas familjemedlemmar gör. Instagramkontot Villa Wahlgren är inte relaterat till varken SVT eller Allsång på Skansen", skev de i ett mail till Nyheter24 under sommaren.

Mer om det hela kan du läsa här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!