Oskar och Meira blev ett par.i "Love is blind Sverige".
Oskar och Meira blev ett par.i "Love is blind Sverige". - Foto: Nyheter24 och Netflix

Då var Oskar nära att hoppa av Love is blind Sverige: “Svårt att greppa”

Oskar Nordstrand och Meira Omar är ett av paren i succéprogrammet “Love is blind Sverige”, där de förlovade sig utan att se varandra. För Nyheter24 berättar Oskar allt om hemlighetsmakeriet, sin berömda dans och när han var nära att avbryta experimentet.


Den svenska versionen av Netflix-serien ”Love is blind” har blivit en tittarsuccé, och har fortsatt att engagera svenska folket sedan premiären den 12 januari. 

Under säsongen har tittarna fått följa paren Krisse-Ly Kuldkepp och Rasmus Hedenstedt, Sergio Rincón och Amanda Jonegård, Catja Lövstrand och Christofer Pocock, Lucas Gustavsson och Emilia Holmqvist samt Oskar Nordstrand och Meira Omar. 

Love is blind Sverige 2024: Deltagarnas namn på Instagram

Oskar Nordstrand om Love is blind Sverige: "Känns overkligt"

“Love is blind Sverige” börjar nu lida mot sitt slut, och för Nyheter24 berättar deltagaren Oskar Nordstrand om känslorna kring sin medverkan. 

Oskar och Meira. Foto: Netflix/Johan Paulin och Robert Eldrim

Hur känns det nu att den här resan snart är slut?

– Det känns lite overkligt faktiskt. Det känns som att allting precis har börjat, eftersom det varit hemligt så länge och nu får man äntligen dela med sig av resan man har gjort. Sedan två veckor senare ska alla få veta hur det faktiskt gick. Men det ska bli kul ändå. 

Hur svårt har det varit att hålla allt det här hemligt? 

– Det har varit jättesvårt. Den absolut närmaste familjen och vänskapskretsen har ju såklart vetat om det av förklarliga skäl. Men alla andra i ens omgivning har man ju verkligen fått vara väldigt kryptisk mot. Så det har varit bland det svåraste jag gjort faktiskt. 

Emilia om missen under Love is blind Sverige: "Skämdes"

Love is blind-Oskar: "Hade en magkänsla efter Cypern..."

Efter förlovningen i kapslarna åkte de fem paren på en romantisk resa till Cypern, och väl tillbaka i Stockholm blev de snabbt sambos och träffade varandras familjer. Experimentet kantades därmed av starka känslor, konflikter och skiljaktigheter mellan paren.

Var det någon gång under experimentets gång som du övervägde att hoppa av? 

– Ja. Jag hade en liten sådan magkänsla efter Cypern faktiskt, när vi kom hem till Stockholm. Veckan på Cypern var otroligt tuff av förklarliga skäl, eftersom det är väldigt mycket nytt. Det blir på riktigt på ett helt annat sätt jämfört med när man sitter i kapslarna. Då är det svårt att greppa riktigt vad det är för någonting. 

– Efter Cypern så kände jag lite: “Har jag tagit mig vatten över huvudet?". Men sen kände jag ändå att jag ville gå vidare och fullfölja.

Vad var det som fick dig att fortsätta? 

– Det var just hoppet om kärleken. Och att jag upplevde där då att min och Meiras relation började utvecklas till någonting annat än hur det var under första perioden. Att relationen utvecklades åt det hållet gav mig mer hopp. Så det var därför jag ville fortsätta.

Tittarna lurade angående alkoholen i Love is blind Sverige 2024

Oskar om sin dans i Love is blind: "Jag förstår ingenting"

Oskar har även varit föremål för en av säsongens stora snackisar på sociala medier. Klippet när Oskar dansar med Meiras familj har nämligen spridit sig som en löpeld på framförallt Tiktok, och svenska folket tycks inte kunna få nog. 

Oskars dans har blivit viral. Foto: Netflix

Hur känns det att din dans har blivit något av en meme? 

– Jag förstår ingenting. Jag har ju jättesvårt med dans. Jag tycker det är jätteläskigt, och har gjort det så länge jag kan minnas. Men jag vill försöka och jag vill ju bjuda på mig själv.

– Jag hade aldrig trott att det skulle bli en Tiktok-meme. Men kul att folk uppskattar det.

Därför har Love is blind-Meira 119 000 Instagram-följare

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!