Cornelia och Jennifer rök ihop i Farmen 2024.
Cornelia och Jennifer rök ihop. - Foto: Skärmavbild/Farmen/TV4 och Nyheter24

Wincent bryter tystnaden om storbråket i Farmen: “Hårt”

En av de stora snackisarna under Farmen 2024 har varit det stora bråket som uppstod mellan två av deltagarna. Nu berättar experten och mentorn Hans Wincent om sin åsikt kring konflikten.


I TV4:s succéprogram Farmen lever deltagarna som bönder gjorde på 1800-talet, det vill säga utan el, rinnande vatten och andra bekvämligheter. Samtidigt ska de ta hand om diverse djur och tävla mot varandra om att få vara kvar på gården Norra Brandstorp. 

Parallellt med det sociala spelet måste farmarna också klara olika uppdrag på gården, som kan röra sig om allt från att bygga ett koskjul till att tillaga mjukost. 

Stora förändringen i Farmen 2024 – som tittarna missat

Vad jobbar Farmen-Wincent med utanför inspelningen?

Den som delar ut uppdragen, och avgör om de är godkända eller underkända, är den folkkäre experten och mentorn Hans Wincent. Utanför Farmen försörjer sig Wincent som hovslagare, något han jobbar med även under inspelningarna. 

– Jag har även ett annat bolag som dels tillverkar brännvin. Sen har jag en liten webbshop som säljer lite hudvårdsprodukter och dylikt, och där håller jag på att ta fram en egen produkt under eget namn tillsammans med en samarbetspartner, berättar Farmen-Wincent för Nyheter24

Wincent underkände ett ved-uppdrag. Foto: TV4/Farmen

Farmen 2024: Det tycker Wincent om deltagarna 

Farmen-profilen Wincent har blivit en riktig tittarfavorit, och har blivit en självklar del i programmet. Och 2024 års säsong av Farmen är inget undantag. 

– Det är en härlig blandning av folk som vanligt. Både högt och lågt vad det gäller kunskap. Så jag tycker att man har fått till en bra mix helt enkelt, säger Wincent om deltagarna i Farmen 2024. 

Stora delar av tiden ekar också många av deltagarnas magar tomma då matutbudet mestadels består av potatis, gröt och ägg. Det är därmed inte ovanligt att konflikter uppstår på den idylliska gården. 

Farmen-profilerna hade frågestund på Instagram – fick bara in sexfrågor

Farmen-Wincent om konflikten mellan Cornelia och Jennifer

En av de stora snackisarna under 2024 års säsong av Farmen har varit konflikten mellan deltagarna Cornelia Gyllborg och Jennifer Valencia

Hans Wincent och Anna Brolin. Foto: TV4/Farmen

Cornelia har uttryckt att hon har känt sig väldigt ledsen och även att hon kände sig mobbad av de andra deltagarna, något som också varit väldigt omdiskuterat på sociala medier. Men vad tänker egentligen Farmen-Wincent om årets stora konflikt? 

– Just de där konflikterna lägger jag mig inte så mycket i. Jag ser ju inte dem så mycket under sommaren, utan när jag träffar dem så skärper de ju till sig. Och så träffar jag dem mestadels en i taget, i form av storbonden som jag går runt med. När jag godkänner uppdragen träffar jag hela gruppen, säger Wincent och fortsätter:

– Men vad ska man säga… Det är ju aldrig ens fel att två träter. Det har vi ju sett också nu i fortsättningen, att de (Cornelia och Jennifer reds. anm) har ju kommit överens. Det blir en massa tjafs och olika tyckande när det är en sån här grupp. Det är ju så det är. Sen tar det ju olika hårt på olika människor såklart.

Därför äter Farmen-deltagarna kattsand

"Jag märker inte av konflikterna i Farmen"

Efter mycket om och men valde till slut Cornelia och Jennifer att gräva ner stridsyxan, men till Aftonbladet har de två deltagarna uppgett att de inte har någon kontakt i dag. Men även om tittarna får ta del av bråken, så såg inte Wincent särskilt mycket av dramatiken under inspelningen. 

– Jag märker inte av konflikterna över huvud taget under sommaren. Det är klart att jag ser när de står uppställda och jag ska godkänna uppdragen. Men då är de ju så fokuserade på vad jag har att säga och om de ska bli godkända eller inte. 

Här kan du läsa mer om hur Farmen-Wincent träffade sin fru Ann-Sofie.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!