Anders Öfvergård
Anders Öfvergård är med i Över Atlanten 2024. - Foto: discovery+

Därför har Anders Öfvergård ett rött öga i Över Atlanten 2024

Anders Öfvergård är en av profilerna som är med och seglar i "Över Atlanten 2024". Hans medverkan har varit väldigt uppskattad hos tittarna men det finns en sak som tittarna undrat om.


Den folkkära Anders Öfvergård, 56, är tillbaka i rutan efter ett längre uppehåll från tv-rutan. 

TV4-profilen har tidigare synts i produktioner som Arga snickaren, Fuskbyggarna och Robinson. Men år 2021 skenade Anders iväg en aning under en avslutningsfest för Robinson. Efter ett och annat glas bestämde sig Anders och en kollega sig för att ta en vända med en fyrhjuling. En kvinna från produktionen försökte stoppa Anders och en mindre "brottningsmatch" bevittnades av de andra på plats. 

Anders Öfvergård om Bianca Ingrossos besök på Baravara

Det hela gjorde att Anders ersattes som programledare och "pausades" i omkring två års tid. 

Till publikens glädje bestämde sig Kanal 5 år 2023 för att ta in Anders på nytt i programmet "Renoveringsdrömmar" där han tar sig an olika byggprojekt. 

Men PR-karusellen innan programmets premiär skulle inte bli som Kanal 5 tänkt sig. Inte långt efter att kanalen gått ut med Anders comeback så greps Öfvergård på Ica Maxi Värmdö. 

Det hela hade ägt rum några få dagar före midsommarafton, då han hade stulit två ryggbiffar och en entrecote.

Köttbitarna som Anders ska ha stulit. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Anders själv hävdade att han slarvat i självscanningen och då råkat få med sig köttet. Men det är ingenting som personalen håller med om...

Trots att Anders än idag hävdar sin oskuld och nekar till stölden så har personalen i butiken hävdat att Anders varit ett arbetsmiljöproblem som stjäl regelbundet. Enligt väktaren som konfronterade Anders ska det hela gjort att Ica-handlaren skulle gå hem och "fira med champagne" då det hela var över.

Vissa anser att "snatteri-härvan" var riktigt osmaklig medan många tittare har saknat Anders i rutan. Det var därför till mångas glädje han nu syns i Över Atlanten 2024. 

Anders Öfvergård i Över Atlanten 2024

Programmet som samlar en besättning bestående av mer eller mindre kända svenskar för att korsa atlanten i en segelbåt har blivit en stor tittarsuccé. 

Så levde Anders "Arga snickaren" Öfvergård efter domen

I årets upplaga ser vi Malin Gramer, Jessica Andersson, Anders Öfvergård, Hampus Hedström, Björn Kjellman och Tobias Blom tampas mot vågor och sjösjuka på segelbåten. Men deltagarna kommer också varandra väldigt nära. 

Någonting av det första som hände var bland annat att Anders rev av ett skämt om sitt påstådda snatteri.

Anders Öfvergård passade på att skämta. Bildkälla: discovery+
Anders Öfvergård passade på att skämta. Bildkälla: discovery+Anders Öfvergård trivs på båten. Bildkälla: discovery+

– Ja nu är det så att jag har ju väldigt mycket kött. Så jag bjuder på middag ikväll, vill ni ha entrecôte kanske?, sa han till de andras skrattsalvor. 

Men utöver skämtet är det en annan sak som vissa tittare tänkt på. Nämligen att Anders är lite röd i ögat. 

Men det hela har en naturlig förklaring. Anders har tidigare, under en Robinson-inspelning råkat ut för ett sprucket blodkärl i ögat som syntes markant. Det hela kan bidra till spökande kärl på samma öga.

Vid hård ansträngning, hostande eller annat som anstränger kärlen kan det bli att ett kärl i ögat brister men det är helt ofarligt och läker av sig självt. Men vid en så pass fysiskt ansträngande resa är det kanske inte så konstigt att det händer igen. 

Men Anders ser i övrigt ut att må prima!

Nyheter24 söker Kanal 5. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!