Fångade du det här ögonblicket?
Fångade du det här ögonblicket? - Foto: Andreas Hillergren/TT, Darko Bandic

Såg du det grova som hände på scenen under Eurovision?

En av de tävlande i Eurovision song contest fick verkligen pratkvarnar att gå igång efter ett uppenbart garderobsfel mitt under framträdandet.


Eurovision song contest 2024 var som en berg- och dalbana av kaos och kontroverser. Innan den direktsända finalen blev den nederländska deltagaren Joost Klein diskvalificerad, och utanför arenan protesterade folk mot att Israel deltog medan konflikten i Gaza pågick.

Utredare i Joost Klein-fallet: "Räknar med åtal"

Schweiz deltagare, Nemo, skrev historia med sin låt "The Code" som den första icke-binära vinnaren av tävlingen. Men det var en annan akt som stod ut och fick tittarna att haja till.

Han lät allt hänga fritt

Finlands Windows95man med bidraget "No Rules!" slutade på en 19:e plats, men hans framträdande kommer många att minnas. Han gjorde entré genom ett jätteägg av denim och verkade inte ha någonting under midjan när han hoppade ut och började dansa över scenen.

Eurovision-fansen sågar Loreen: "Absolut fruktansvärd"

Under större delen av framträdandet dolde Windows95man sin blygsamhet bakom en hudfärgad lapp, men under ett ögonblick lät han allt hänga fritt - något som fångades av tittare över hela världen.

Windows95man tar på sig minishortsen under framträdandet. Foto: Martin Meissner

Skapade reaktioner: "Sprang runt med snoppen ute"

Reaktionerna flödade när hans bar bakdel syntes. Senare kom ett par små denimshorts ner från himlen för honom att ha på sig, men det hindrade inte tittarna från att påstå att de fått en ovälkommen syn.

Medan han yrade runt sa vissa tittare att hans genitalier råkade synas – något som flera snabbt tog sig till sociala medier för att rapportera om. Tennisproffset Andy Murray var en av dem som inte kunde hålla tyst.

"Är det en kille på scenen med sin ”Boaby ”ute på Eurovision? Förväntade mig inte att se det på BBC1," funderade Murray.

Petra Mede: Jag är färdig med Eurovision Song Contest

Andra tittare undrade vad som hände med Eurovision och kritiserade att sådana scener visades live på TV, särskilt med tanke på att det kan finnas barn som tittar.

"Att Finland tar ut sin penis mitt under framträdandet fanns inte på min familjs Eurovision-bingobricka,"

Någon annan sa: "Tittar på Eurovision just nu, varför hade Finland en kille som sprang runt med snoppen ute?" De fortsatte i en uppföljningstweet:

”Allvarligt talat, jag vet att de medvetet täckte hans penis med kameravinklar och specifikt placerade rekvisita, men vad sägs om människorna som tittar live? Det kan finnas barn! Det här är rent av läskigt, vad i helvete."

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!