Loreen var mellanakt i finalen av Eurovision Song Contest 2024.
Loreen var mellanakt i finalen av Eurovision Song Contest 2024. - Foto: Martin Meissner/AP/TT och Magnus Andersson/TT

Eurovision-fansen sågar Loreen: "Absolut fruktansvärd"

I finalen av Eurovision Song Contest 2024 dök förra årets vinnare Loreen upp på scen. Men mellanakten föll inte alla i smaken.


Eurovision Song Contest 2024 är över efter en minst sagt turbulent vecka. Tävlingen har fått hård kritik på grund av Israels medverkan och i värdstaden Malmö ägde flera demonstrationer rum i samband med både semifinalerna och finalen, som gick av stapeln i lördags.

Och under själva finalen var det starka reaktioner även i arenan. Både Israels bidrag – framfört av artisten Eden Golan – och Eurovision-toppen Martin Österdahl möttes av burop.

Eurovision-chefen utbuad under finalen i Malmö Arena

Eden Golan. Foto: Jessica Gow/TT

Samtidigt har nederländska tittare också rasat mot att deras representant i årets Eurovision Song Contest, Joost Klein, blev diskvalificerad efter "en incident" som ska ha inträffat efter den andra semifinalen. 

"Rättvisa för Joost" och "Vi vill ha Joost tillbaka" är några av de saker som skrivit i sociala medier sedan det stod klart att Klein diskats.

Eurovision-artisten fick över 800 000 följare – på tre dagar

Tittarna om Loreens nummer: "Besvikelse"

Men det är inte bara Israels medverkan och diskningen av Nederländerna som engagerat i sociala medier, utan även en mellanakt signerad förra årets vinnare: Loreen

I finalen dök nämligen den svenska Eurovision-veteranen upp på scen och framförde den nya låten "Forever" samt en sekvens ur den tidigare vinnarlåten "Tattoo". 

Men mellanakten, där Loreen satt fastspänd i en stol, föll inte alla i smaken. På tävlingens officiella Instagram-konto har man delat ett klipp från framträdandet och kritiken har inte låtit vänta på sig.

Nemo efter segern i Eurovision Song Contest 2024: Hoppas tävlingen kan lagas

Så här skrev några av dem:

"Hur länge övade hon för detta väldigt tråkiga nummer? Trodde det skulle bli en megashow, men nej, hon sitter i en stol i sex minuter och man kan knappt förstå någonting. Det här var trist av henne... Vad skulle det här betyda? Generellt tycker jag Sveriges show och deras skämt var tråkiga och inte särskilt roliga."

"Hon är så överskattad."

"Jag förstod inte den här idén. Som att hon är i en äggkopp."

"Det här framträdandet var en sån besvikelse."

"Det här var en absolut fruktansvärd mellanakt. Supertråkig."

"Ärligt talat var det ett väldigt tråkigt framträdande."

"Ge tillbaka stolen till din gynekolog."

"Det här var ett av de värsta numren jag sett i ESC."

Petra Mede: Jag är färdig med Eurovision Song Contest

Foto: Skärmavbild/Instagram/eurovision

Vad tycker du om Loreens framträdande? Rösta i pollen nedan!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?