Mikael Tornving är programledare för "Jeopardy!"
Mikael Tornving är programledare för "Jeopardy!" - Foto: Nyheter24 och Stella Pictures

Mikael Tornving om incidenten i Jeopardy: “Bryter alltihop”

Mikael Tornving är programledare för den klassiska frågesporten “Jeopardy!”. För Nyheter24 har han berättat om tabben under inspelningen…


Mikael Tornving
  • Mikael Tornving föddes 1961 i Östersund. 
  • Mikael Tornving har två barn, Hugo och Harald
  • Sedan 1982 har Micke Tornving varit reservofficer vid Jämtlands fältjägarregemente i Östersund.
  • Mikael Tornving har en särbo, vars namn inte är känt.

Mikael Tornving, 63, är en av landets mest folkkära programledare, skådespelare och komiker. 

För många känns han igen som en av de återkommande komikerna i “Parlamentet”, eller som en av programledarna i “Kompani Svan”. Men han har även gjort sig känd som platschefen Tommy i “Playa del Sol”, och som Patrik Agrell i “Johan Falk”. 

Så träffade Mikael Tornving sin hemliga särbo

Mikael Tornving är programledare för "Jeopardy!"

Sedan 2023 är Tornving även programledare för frågesportsprogrammet “Jeopardy!” på Kanal 5 och discovery+. Det är Mikael Tornving som ger svaren – och kändisarna som ställer frågorna. 

Mikael Tornving om de sämsta förlorarna i Jeopardy: "Tydligt"

Foto: Stella Pictures

Magnus Härenstam var den första programledaren för den svenska versionen av Jeopardy, som hade premiär 1991 i TV4. Därefter tog Adam Alsing över rollen som programledare för den klassiska frågesporten. Flera år senare tog sig programmet istället till TV8, men då med Pontus Gårdinger i spetsen. 

2023 hade “Jeopardy!” nypremiär på Kanal 5 och discovery+ och gjorde comeback i tv-rutan. Sedan dess har en hel drös med kända svenska profiler tävlat i programmet. 

Därför bor Mikael Tornving på 38 kvadrat

Mikael Tornving om tabben i Jeopardy: "Då bryter man"

Foto: Jessica Gow/TT

Under vintern 2024 hade ännu en ny säsong av frågesportsprogrammet premiär. Men har det någon gång gått riktigt fel under inspelningen av “Jeopardy!”? Det har Mikael Tornving tidigare berättat för Nyheter24

– Jag kan nämna några av incidenterna. Det har varit något svar som har varit lite svårt att tolka, därför att frågeställningen har varit på ett sådant sätt så att det inte otydligt. Och då måste det redas ut. 

– Då är det ju Karin och Jenny i frågeredaktionen som sätter igång och kontrollerar. Då bryter man alltihopa och fryser läget. Annars är det någon grafik som kajkar ur och så dröjer det en stund. Men på det hela taget så har allting flutit på väldigt bra. Men det måste vara helt korrekt ställda frågor. De svar jag ger som de ska ställa fråga till, de måste ju vara helt korrekta.

Så kan Mikael Tornving klara sig på att jobba ynka 10 veckor per år

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!