Farmen pengar
Farmen 2024 har avgjorts. - Foto: Farmen 2024

Sanningen om vinstpengarna i Farmen – så mycket får man exakt

Det var under söndagen som finalen av Farmen 2024 gick av stapeln. Vinnande ur striden kom Levin Larsson som inte bara kammade hem titeln som årets Farmare 2024 utan även vinstsumman på en halv miljon kronor.


Det var under söndagen den rungande finalen av Farmen 2024 gick av stapeln. 

I finalen möttes Levin Larsson och Cornelia Nordensson som båda två startade sin resa på Torpet. Detta då både Cornelia och Levin varit med i Farmen tidigare. Cornelia som kom på andra plats sin första säsong var minst sagt taggad på vinst, men det var Levin med. 

Därför fick Per vara med på finalen av Farmen – trots att han hoppat av

Levin och Cornelia började sin resa på Torpet. Bildkälla: TV4

– Jag är inte här för att komma på en andra plats igen. Så mycket kan jag säga, sa Cornelia innan det var dags att gå upp till tinggolvet. 

– Jag är redo. Och jag är redo för vinst den här gången, sa Levin. 

Deltagarna leddes upp till tinget där det hela skulle avgöras. Men till skillnad från alla tidigare år så var det inte inne på tinggolvet kampen skulle utkämpas. Utan ute i det gröna. 

Vad det hela berodde på? Jo, enligt produktionen ville de helt enkelt testa något nytt. 

Detaljen i det vidriga avsnittet av Farmen gav mig tyvärr gåshud

– Vi tyckte det var kul och snyggt i bild. Roligt att testa nåt nytt, svarade Joel Bendrik, exekutiv producent för Farmen. 

Levin Larsson vann Farmen 2024

Vinnande ur striden gick Levin Larsson som med det blev årets Farmen 2024. Han firades av sina vänner och när han kom till hotell så hade produktionen lämnat både bubbel och öl på hans rum där det sedan blev en hejdundrande finalfest. 

Finalen 2024 gick av stapeln i söndags. Bildkälla: TV4

– Vi festade till midnatt ungefär sen hade vi en stor buss som skulle köra oss till våra hotellrum i Jönköping. Ett gäng från produktionen följde med oss så vi gick ut på krogen och festade hela natten. Var tillbaka på hotellet omkring klockan 04:30. Det var en SÅ kul och oförglömlig kväll, berättar Levin till Nyheter24

Men angående pengarna då. När får man egentligen sin halva miljon och hur mycket är det man dammar in?

Enligt Skatteverket så beskattas vinstsumman som inkomst av tjänst. Med andra ord avgör ditt yrke hur mycket du måste skatta bort. 

Stora förändringen i Farmen 2024 – som tittarna missat

När får man som vinnare pengarna? 

– Pengarna betalas ut efter finalen, avslutar Joel.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!