Zayera Khan i Robinson
Känner du igen Zayera Khan någonstans ifrån men har svårt att placera? - Foto: TV4, SVT.

Därför känner du igen Zayera Khan i Robinson 2024

Zayera Khan är en av de färgstarka deltagarna i Robinson 2024. Men känner du igen henne från något annat? Det är inte så konstigt.


I december 2023 var det final av Robinson 2023 med Petra Malm som programledare. Säsongen levererade färgstarka deltagare som Tove Dalsryd och så vinnaren Pelle Lilja.

Det blev en svettig final där det stod mellan Pelle, Emilio Mio Vega och Emilia Persson – men där Pelle under stor dramatik lyckades knipa vinsten. 

Efter den tuffa utmaningen i värmen föll Pelle ihop och fick syrgasmask. Men vann – det gjorde han.

I en intervju med Nyheter24 avslöjade Pelle vad han planerade att göra med de 500 000 kronorna han vann.

– Jag och Annika (Pelles fru, reds. anm) ska åka till USA i sommar, svarade han.

Alla pengar kommer inte gå till USA-resan. Pelle gav nämligen 25 000 kronor till Emilia och 25 000 kronor till Emilio.

– Vi pratade om det innan och bestämde oss för att dela med oss till de andra, berättade Pelle.

Pelle Lilja kammade hem vinsten i Robinson 2023. Bildkälla: TV4

Zayera Khan i Robinson 2024 – vad har hon varit med i tidigare?

Robinson-fansen behövde inte vänta länge på nästa säsong. Redan den 17 mars 2024 var det premiär för vårens säsong, den här gången under ledning av Robinson-veteranen Anders Lundin. 

Lundin var programledare för Robinson från 1999 fram till 2004. Nästan 20 år senare gjorde han comeback som programledare för Robinsons vårsäsong 2023, och nu är han alltså tillbaka i rutan. 

Årets säsong har spelats in på ön Caramoan i Filippinerna. Nytt för i år är att deltagarna har delats in efter kön – kvinnorna i lag nord, och männen i lag syd.

Redan efter premiäravsnittet har tittarna fått sina solklara favoriter bland deltagarna, medan andra möts av mer ris än ros. Influencern Sanna Guidetti är till exempel inte helt imponerad av deltagaren Fredrik Bolander.

En annan färgstark profil i Robinson 2024 är Zayera Khan, 49. Som uttalad femininst har Zayera starka åsikter, och hon räds inte att säga vad hon tycker. 

Något som minst sagt är bäddat för intriger med några av de mer kontroversiella manliga deltagarna...

Zayera Khan i Robinson 2024. Bildkälla: TV4

En del vana tv-tittare kanske har tyckt att Zayera Khan känns bekant? Det ringer en klocka – men hmmm, vad är det nu vi har sett henne?

Jo, det här är nämligen långt från första gången Zayera figurerar i reality-sammanahang.

År 2021 var hon nämligen med i SVT-produktionen Nedsläckt Land. Tio deltagare trodde att de skulle vara med i ett "härligt semesteräventyr". En deltagare nämner i första avsnittet att han gärna kan tänka sig att lära sig spela golf, och en annan deltagare hade packat ner en bikini.

Det började bra för Zayera som var nyfiken på experimentet...Bildkälla: SVT

Men de fick sig en chock när det visade sig att realityn i själva verket handlade om något helt annat. Nämligen hur de skulle klara sig i ett samhälle utan el – i tolv dagar. 

Något som kanske låter lättare sagt än gjort. Deltagarna fick utstå tuffa utmaningar och försöka fixa mat och värme på egen hand.

Men Zayera blev inte långvarig i Nedsläckt Land. Faktum är att vi undrar om någon någonsin lämnat ett tv-program så fort? 

Redan första avsnittet var jobbigt för Zayera då hon tvingades att lämna bort sin telefon.

– Jag måste kolla av den varje dag, sa hon – och packade ihop sina saker.

Zayera lämnade programmet snabbt som en avlöning. Hon sa att anledningen till den hastiga sortin var att hon behövde kolla sin mobil dagligen. Bildkälla: SVT

Det plötsliga och hastiga avskedet tog de andra deltagarna på sängen. Men från den ljusa sidan så blev det ju mer mat över till dom.

En annan sak som Zayera tyckte var jobbig i programmet var att deltagarna inte skulle kunna hålla sin hygien i tipptopp. Att gå på en mulltoa kändes inte så trevligt.

Mulltoan kändes inte så trevlig, tyckte hon. Bildkälla: SVT

Kanske har Zayera kommit på andra tankar nu – för i Robinson 2024 är hon utan både mobiltelefon och en proper toalett...

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!