Bachelorette 2024
Sonja Livbom och Mathias Jonsson i "Bachelorette" 2024. Bildkälla: TV4/Skärmavbild

Sjuka avslöjandet i Bachelorette: "Visste ej att det filmades"

"Bachelorette" 2024 går varmt på TV4 – hela tre dagar i veckan tillsammans med "Killarna avslöjar allt". Ikväll kommer det fram att en kille redan från start visste att han aldrig skulle bli kär i Sonja, han var bara där för att få en betald semester.


I söndags gästade eftersnacks-programledaren Malin Stenbäck TV4:s Nyhetsmorgon. Där berättade hon om reaktionerna efter förra veckans avsnitt av Killarna avslöjar allt, där en av deltagarna sa sexualiserande kommentarer om en kvinnas kropp i produktionen

– Vi har väldigt olika syn på saker och så måste det få vara. Det har varit ett bra samtal i veckan tycker jag, det är frågor som vi behöver lyfta, uppenbarligen, fortfarande. Och jag tycker det är härligt att vi pratar och tycker, förklarade hon i Nyhetsmorgon.

Dessutom konstaterade Malin att eftersnacksprogrammet kommer bjuda på fler intressanta samtal. 

– Det kommer att brännas lite till och det tycker jag är härligt. Det är också det "Killarna avslöjar allt" är till för.

Mathias Jonsson får lämna "Bachelorette" 2024. Bildkälla: TV4/Skärmavbild

Mathias Jonsson liknas med en lök

I dagens avsnitt av Bachelorette får Sonja Livboms tidigare bekanta Mathias Jonsson, 29, lämna programmet tillsammans med Joel Planås, 29, som på eget bevåg väljer att lämna. Sonja hade sina tvivel på Mathias och tyckte att han skulle överväga vad han "sänder ut". Tyvärr blir det Mathias fall.

– Jag blev ifrågasatt om mina “intentions” och vem jag är och jag är en seriös kille nu. Men det finns också flera lager på löken och de lagren ser inte likadana ut. 

– Jag har alltid varit lite utav en, fan det låter så jävla hybris o säga, men fuckboy, det är väl det man skulle klassa mig som. Min oro som jag öppnar upp mig om, det är att hon inte bara ska tro att jag är det, utan även att jag har vuxit och blivit man, säger Mathias i Bachelorette. 

Bachelorette-Lucas svar efter macho-dramat: "Håll käften"

Men i "Killarna avslöjar allt" framkommer inte direkt Mathias "vuxna" sida. Det visar sig att även han har lagt kommentarer på dragshowen, som visades förra veckan: 

"Har du nipples nu? Vart fan är kuken då? Bror, jag skulle trycka dig om du såg ut så här. Fan vilka lökar alltså." 

"Sluta bete dig som en brud, du får inte klaga på mensen också. Du börjar pilla dig i håret, sluta vara bögig."

Mathias Jonsson. Bildkälla: TV4/Skärmavbild

Mathias om Sonja: "Vill ha någon mer feminin"

I "Killarna avslöjar allt" berättar Mathias att han ser sin medverkan i programmet som en vinst och därmed fått sig en gratisresa. Tittarna får dessutom se ett klipp i eftersnacksprogrammet "när kamerorna tagit siesta", fast i de i själva verket inte alls gjort det, när Mathias pratar om hur det känns att behöva lämna Mexiko:

"Jag visste själv att jag aldrig skulle bli kär i henne. Det visste jag innan. Jag såg det här som en betald semester och en upplevelse."

"Hon är inte riktigt min typ, alltså jag gillar mindre tjejer, yngre tjejer. Hon är lite tuff och hård, det är jättebra hos en polare, men inte för någon som jag ska starta familj med och sådana grejer, då vill jag ha någon som är lite mer feminin."

Därför bröt programledaren inspelningen av Bachelorette

– Vilka fulingar ni är. Det här har ju ni pressat fram från mig och så har inte jag vetat att det har filmats, säger Mathias efter att han sett klippet. 

Malin Stenbäck och Mathias Jonsson i "Killarna avslöjar allt". Bildkälla: TV4/Skärmavbild

"Så där ska inte en flickvän se ut"

Mathias menar att han är en person som skämtar mycket för att lätta upp stämningen. Malin konstaterar däremot att det känns lite problematiskt, speciellt att han skrattar åt det. 

– För när jag ser det här så känner jag lite “oh, ajdå”. Jag kan också tycka hur du pratar om Sonja på slutet, att hon inte är en tjej för dig "för så där ska inte en flickvän se ut". Jag kan tycka att tonen och sättet du pratar om henne på inte är helt najs, säger Malin. 

Här är killarna som söker kärleken i Bachelorette Sverige 2024

– Jag hade aldrig sagt det där om jag visste att det spelades in, om man säger så. Det är ju någonting som var mellan två personer snarare. Jag hade ju åkt ut så det jag ångrar är snarare det här med “bögigt”, det är det jag skulle ändrat på isåfall, möjligtvis något om mensen. Jag hade kunnat förfina det på något sätt och prata lite snyggare, men det var vad jag kände då, säger han. 

Eftersnacksprogrammets existens är något positivt – det skapar tillfälle för att öppna upp diskussionen kring viktiga ämnen. 

Det finns ju aldrig bara en sida av myntet och programmet är ett utmärkt sätt att skapa en ögonöppnande dialog för alla inblandade. Dessutom är Malin Stenbäck som klippt och skuren för formatet! 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!