Nästa vecka är det final i Sveriges mästerkock 2024.
Nästa vecka är det final i Sveriges mästerkock 2024. - Foto: Skärmavbild/TV4/Sveriges mästerkock

Därför hotar tittare att sluta titta på Sveriges mästerkock

I onsdagens "Sveriges mästerkock" avgjordes det vilka två matlagare som ska göra upp i finalen. Men alla tittare är inte helt nöjda med utfallet.


"Sveriges mästerkock", som är baserat på brittiska "Masterchef", har sänts i TV4 ända sedan 2011. Då bestod juryn av Per Morberg, Leif Mannerström och Markus Aujalay

Sedan dess har juryn blivit helt utbytt och i dag, när den fjortonde säsongen av programmet rullar i tv, är det Mischa Billing, Tom Sjöstedt och Tommy Myllymäki som bedömer amatörkockarnas mat. 

Mischas skarpa tillsägelse till Hugo i Sveriges mästerkock 2024: "Måste sluta"

Juryn i Sveriges mästerkock 2024. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Tittarna rasar på Sveriges mästerkock 2024

Josefine Freij och Tess Medina till final i Sveriges mästerkock 2024

Från början var det 12 matlagare som lyckades ta sig till det berömda mästerkocksköket. På onsdagen, när semifinalen i Sveriges mästerkock 2024 avgjordes, stod endast två deltagare kvar i tävlingen – redo att göra upp om segern i nästa veckas final.

Topp 12 i Sveriges mästerkock 2024. Foto: Gabriel Liljevall/TV4

De lyckliga finalisterna är Josefine Freij och Tess Medina.

– Det här är det mest sinnessjuka jag har varit med om, säger Josefine i TV4-programmet i samband med att det står klart att hon går vidare.

– Det betyder så mycket för mig att vara i final. Jag kan inte ens tro det! Jag behöver smälta det här, jag är typ i chock, säger Tess när hon får veta att hon är den andra finalisten. 

Därför svarade Leif GW Persson i telefonen mitt under Sveriges mästerkock

Hedvig Henrekson fick lämna Sveriges mästerkock 2024. Foto: Gabriel Liljevall/TV4

Det blir med andra ord Hedvig Henrekson som får lämna tävlingen och nöja sig med en tredjeplats i tävlingen.

– Jag är besviken men jag känner ändå att både Tess och Josefine är sjukt värda att stå i finalen, säger Hedvig i programmet.

Stora tabben i Sveriges mästerkock 2024 – hon får lämna

Sveriges mästerkock-tittarna: "Slutat titta"

Men tittarna håller inte riktigt med. När TV4, på deras officiella Facebook-sida, delar med sig av vilka som gått vidare till finalen i Sveriges mästerkock 2024 är det nämligen inte bara gratulationer och lyckönskningar som rasslar in i kommentarsfältet.

Många är också kritiska mot juryn och menar på att de ägnar sig åt favorisering samt att de anat, redan tidigt i säsongen, vilka som skulle stå i final. Så här skriver några tittare:

"Bryr mig inte slutat titta då jag tycker juryn redan valt sina favoriter."

"Verkar som Josefine är Mischas favorit. Hon fick inga klagomål på sin enkla rätt, fast det bara låg två saker på tallriken, däremot fick Tess mycket klagomål. Det var enkelt och fattades en massa."

"Man visste från program 1 vem som skulle till final. Sveriges mästerkock har varit mitt favoritprogram i många år, men att juryn och framförallt Mischa har så tydliga favoriter gör att programmet har blivit ett skämt."

"Dagens tävling hade inte behövts då man visste redan innan exakt hur det skulle gå. De har inte pokerface precis, domarna."

"Josefin vinner. Hon har varit favorit från första början oavsett. Tror en viss domare också är förtjust i henne."

"Så förutsägbart genom hela programmet."

"Tess är min favorit, hoppas att hon vinner... Men tror redan domarna har bestämt sig sedan länge för Josefine tyvärr. Båda är ju duktiga matlagare såklart, men min åsikt är att domarna sett mellan fingrarna på Josefines 'missar'."

"Inte ett dugg förvånad, det var klart redan innan tävlingen i kväll. Ännu ett program som man kan sluta titta på."

"Inte så kul visste precis hur det skulle gå, riggat i förväg."

"Ett favoritprogram som har blivit skit, det har ju varit klart länge vem som är favorit och som kan komma fram med vilken tallrik som helst och ändå få en massa beröm. Hedvig skulle ha varit final med Tess."

Foto: Skärmavbild/Facebook/TV4

Än så länge har TV4 inte svarat på någon av kommentarerna. Klart är dock att Sveriges mästerkock 2024 fortsatt går som tåget tittarmässigt. Under förra veckan hade programmet nämligen hela 765 000 tittare, vilket gjorde att man landade en fjärdeplats på tv-toppen.

Tv-toppen: Flest ville se Abba hyllas

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!