Mästerkock-Hugo fick en rejäl tillsägelse av MIscha Billing.
Mästerkock-Hugo fick en rejäl tillsägelse av MIscha Billing. - Foto: Skärmavbild/TV4

Mischas skarpa tillsägelse till Hugo i Mästerkocken: "Måste sluta"

Med bara sex deltagare kvar i Mästerkocken börjar det dra ihop sig. Hugo Bergström, 25, har hyllats av juryn flera gånger, men i gårdagens avsnitt brände det till när han fick en skarp tillsägelse av Mischa Billing.


Tio avsnitt av Sveriges mästerkock har nu sänts på TV4, och efter onsdagens avsnitt återstår endast sex deltagare i programmet. Hugo Bergström, 25, har från start fått positiv kritik av jurymedlemmarna Mischa BillingTommy Myllymäki och Tom Sjöstedt, men i det senaste avsnittet är stämningen inte lika god. 

Mischa Billing ger nämligen Hugo Bergström en rejäl tillsägelse som lämnar honom i chock. 

Därför svarade GW Persson i telefonen mitt under Sveriges mästerkock

"Du måste sluta"

Hugo Bergström gjorde ett extra gott intryck på Mischa Billing när han i det tredje avsnittet lyckades laga den godaste gulaschsoppan som Billing ätit. Trots att han sedan dess levererat mat på en hög nivå har Hugo Bergströms värsta fiende varit att hålla tiden, och när Mischa Billing smakar 25-åringens mat under onsdagens avsnitt får hon nog. 

–  Köttet är väldigt fint stekt. Sen har vi resten av din tallrik, säger Mischa Billing i programmet och fortsätter:

– Nu är det så här Hugo, du måste sluta att inte planera din tid. Gör du inte det, så kan du inte fortsätta vara med i tävlingen. Och om du inte börjar planera din tid så sjabblar du bort möjligheten som du faktiskt har. Nu är jag skarp mot dig. 

Till kamerorna berättar Hugo Bergström efteråt att han förstår hennes ilska. 

 – Hon blir nog arg för att hon ser att det finns mer att ge. Och det vet jag om också. Jag tar hennes ord väldigt hårt, men lär mig samtidigt av det. 

Mischa Billing var inte nöjd med Hugo Bergströms insats. Foto: Skärmavbild/TV4.

Det gjorde Lucas när han fick lämna Sveriges mästerkock 2024

Hugo Bergström: "Visa att jag har hittat ett lugn""

I elimineringen väljer Hugo Bergström att ta till sig juryns kritik, genom att göra en bakad blomkål med hollandaissås, rostade marconamandlar, crudité på blomkål och en blomkål- och parmesanpuré. 

 – Nu ska jag göra mer än sist, men ändå inte sätta krokben. Jag ska hitta en fin balans och visa att jag har hittat ett lugn. Den här gången har jag satt start- och sluttider på hur långt allt ska ta, och jag ska jobba med tiden, inte emot den, säger Hugo Bergström till Tom Sjöstedt under elimineringstävlingen.

Och visst lönade det sig att planera sin tid, för juryn blev imponerade av Hugo Bergströms elimineringsrätt och han får fortsätta i programmet minst en vecka till.

 – De har sett att jag tagit åt mig av deras kritik och visat vem jag är, säger en lättad Hugo Bergström efteråt till kamerorna. 

Tommy Myllymäki saknades i Sveriges mästerkock – det hade hänt

Sveriges mästerkock-Lucas glädjebesked med flickvännen

Tom Sjöstedt avslöjar hemligheterna bakom sin köttfärssås

/
/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!