Som jurymedlem i "Sveriges mästerkock" på TV4 får Tommy Myllymäki smaka både det ena och det andra. Nu avslöjar han det värsta som serverats i tävlingen. – Det luktade inte bra, säger han till Jönköpings-Posten.
I januari 2011 hade "Sveriges mästerkock", som är baserat på det brittiska programmet "Mastechef", premiär och nu är TV4-långköraren inne på sin fjortonde säsong.
Till en början var det Per Morberg, Leif Mannerström och Markus Aujalay som utgjorde juryn i programmet, men sedan dess har samtliga kockar tackat för sig och gett plats åt nya domare.
År 2023 anslöt Tommy Myllymäki till "Sveriges mästerkock"-juryn och ersatte då Markus Aujalay som alltså varit med från start.
"Exalterad över att få vara en del av juryn tillsammans med Mischa Billing och Tom Sjöstedt. Jag kommer försöka göra mitt bästa att fylla skorna efter ”Mästerkocks”-legendaren Markus Aujalay, vilket inte kommer bli lätt...", skrev Myllymäki i ett inlägg på Instagram då.
När den fjortonde upplagan av programmet nu lider mot sitt slut i TV4 innebär det att Myllymäki snart kan bocka av sin andra säsong.
Och under de två säsongerna har kocken och krögaren fått smaka både det ena och det andra.
I en intervju med Jönköpings-Posten avslöjar Myllymäki att det godaste han ätit i programmet är en dumpling-dipp, gjord på thaibasilika, som lagades av Stefanie Forsberg Gonzales.
Men han berättar också om en rätt som serverats i programmet och som faktiskt varit oätlig.
– Under första säsongens audition kom någon in med något med krabba och det luktade inte bra. Den var jag rädd för att äta, det kändes inte fräscht, säger han och konstaterar att han inte ville ätta krabban, men att han smakade "andra delar av tallriken".
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera eller svara på andra kommentarer.