Hanne Danemyr, 45, och Charlotta Hedlund, 30, var båda med i Robinson 2024.
Hanne Danemyr, 45, och Charlotta Hedlund, 30, var båda med i Robinson 2024. - Foto: Skärmavbild/TV4/Robinson

Robinson-Hannas svar på Charlottas anklagelse: "Onödigt"

För Charlotta Hedlund, 30, var det "en chock" när hon hörde vad några av de andra "Robinson"-deltagarna sa om henne i synkar. Men enligt Hanna Danemyr, 45, finns en enkel förklaring.
– Att gå i klinch med någon när man lever under de förhållanden vi gjorde, skulle bara skapa en otrevlig stämning, säger hon till Nyheter24.


I mitten av mars hade "Robinson" 2024 säsongspremiär i TV4. Under ledning av Anders Lundin ska nu deltagarna, genom tävlingar och öråd, göra upp om Robinson-statyetten och en halv miljon kronor. 

Under säsongens gång har mycket hänt. Bland annat har deltagare från "Gränslandet" klivit in och duellerat mot originaldeltagarna på de filippinska Caramoan-öarna. 

Därför valde Hanna Danemyr att lämna Robinson 2024

Anders Lundin är programledare för vårsäsongen av Robinson 2024. Foto: TV4

Robinson 2024: Så fick Hanna Danemyr sitt märke i ansiktet

Charlotta Hedlund: "En chock"

I vanlig ordning har programmet väckt stort engagemang i sociala medier. En deltagare vars medverkan väckt starka reaktioner är Charlotta Hedlund som i en intervju med Nyheter24 berättat om det hat hon fått utstå när "Robinson" sänts. 

Robinson-Charlotta om hatet: "Framställts som en mobbare"

Charlotta Hedlund. Foto: TV4

Den 30-åriga personliga tränaren, som är bosatt i Oslo, har också sagt till Nyheter24 att hon inte alls varit beredd på det som sagts i synkar av bland andra Olivia Lindegren och Hanna Danemyr

– Jag tyckte jättemycket om Oliva och också Hanna i starten så jag får verkligen en chock när de är så ”elaka” i synk. Känner mig absolut lurad, för det där var inget som kom fram när vi umgicks. Visst hade jag och Hanna en beef efter några veckor men de handlade om saker som hänt under transport till och från tävling. Inte om hur hon var i spelet.

Charlotta Hedlunds chock när hon såg Robinson 2024: "Så elaka"

Hanna Danemyr. Foto: TV4

Så såg Robinson-Zayera ut innan hon tappade sitt hår

Hanna Danemyr om synkarna i Robinson 2024: "Ventilerade"

Att det pratades om Charlotta Hedlund i synkar har dock en simpel förklaring, enligt Hanna Danemyr. För Nyheter24 uppger hon att hon, under sin medverkan i programmet, haft inställningen att hon skulle försöka komma överens med alla och "inte gå in i något i onödan".

– Att gå i klinch med någon när man lever under de förhållanden vi gjorde, skulle bara skapa en otrevlig stämning och kändes därför onödigt. Jag ville heller inte vara otrevlig, så därför ventilerade jag bara vad jag egentligen tyckte och kände med de som jag kom nära och när jag satt i synk, förklarar hon och fortsätter:

– Vi var en bra grupp och ett sammansvetsat lag, men det betyder inte att jag var bästis med alla. Jag kom närmare vissa och tyckte mindre bra om andra, precis som i vanliga livet. Med det sagt så är det ju väldigt speciellt att leva så som vi gjorde och när man är next level ”hangry” kommer kanske inte ens allra bästa sidor fram. Det krävdes en enorm mental styrka från min sida för att hålla mina känslor på en ”naturell yoghurt-nivå”. 

Vidare berättar Hanna att hon och Charlotta inte träffats sedan inspelningarna, men att de har haft kontakt i samband med programmet.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!