Tove Dalsryd och Alexander Strandberg
Tove Dalsryd sågar Alexander Strandberg – rejält. - Foto: Instagram/tovedalsryd, TV4

Tove Dalsryd om Alexander Strandberg: "Förnedrande"

Robinson-profilen Tove Dalsryd riktar en rejäl känga mot tittarfavoriten Alexander Strandberg.
"Det känns bara förnedrande", säger Tove om Alexander Strandbergs medverkan.


Den färgstarka profilen Tove Dalsryd, 30, yrde in i fjolårets säsong av Robinson. Makeupartisten Tove kom att bli en av det årets mest omskrivna profiler. Hon briljerade i flera av tävlingarna, och har ett minst sagt välsmort munläder. Tove hamnade också i ett infekterat bråk med Pelle Lilja, som vann hela klabbet. 

I en krönika på Filmtopp så riktade Tove i samband med finalen en syrlig känga mot Pelle Lilja, som hon menade "medvetet och med stor beslutsamhet förstört hennes tid i Robinson".

"Hans sätt att bete sig mot andra människor var en del av hans strategi och den tog honom hela vägen i mål", skrev Tove i sin krönika.

Tove Dalsryd under sin tid i Robinson. Bildkälla: TV4

Idag har Tove lämnat reality-tv bakom sig. Tillsammans med sin pojkvän sedan 10 år – Robert – så flyttade hon nyligen till den pittoreska bergsbyn Asolo i Italien. Detta då Robert fått ett nytt jobb på Alpinestars. 

Tove själv jobbar som makeupartist och skönhetsredaktör för magasinet Plaza. Men Tove har fortfarande en fot i Robinson-världen. Hon skriver nämligen krönikor om Robinson för tidningen Filmtopp.

Som tidigare Robinson-deltagare har Tove en inblick i hur livet på ön kan te sig. Förutom en oerhörd hetta, läskiga kryp, kalla nätter och avsaknad av mat så frodas ju även intrigerna och pakterna ju närmare finalen alla deltagarna kommer.

LÄS MER: Därför känner du igen Zayera Khan i Robisnon

Alexander Strandberg i Robinson

En av årets stora tittar-favoriter är utan tvekan Alexander Strandberg. Alexander är ingen novis i Robinson-sammanhang då han var med redan 2022. 

Alexander Strandberg. Bildkälla: TV4

Att Alexander har en del del livserfaranhet råder det ingen tvekan om. Han har varit öppen med att han levde i ett drogmissburk under många år. År 2013 så hade han nått botten. En morgon när han gick in på toaletten för att ta sin dagliga spruta heroin så slutade det med att han tog en överdos.

Alexanders fru Karin hörde en smäll från badrummet och sprang dit. Det var låst så Karin fick bända upp dörren med en kniv. Hon hittade Alexander livlös på badrumsgolvet. Han var tekniskt sett död. 

Karin satte igång med hjärt och lungräddning. Något hon gjorde i 20 minuter. Det blev Alexanders räddning. I programmet Bytt är bytt berättade Karin om mardrömmen.

– Han var helt blå i ansiktet. Jag fick ju panik och ringer 112 och det kommer både brandmän och poliser och de får inte i gång honom, berättade hon.

Idag är Alexander drogfri sedan länge, och tillsammans med Karin driver han idag bland annat ett företag som jobbar med att lära företag om alkohol och drogrelaterad ohälsa. De utför bland annat drogtester på arbetsplatser och har även ett stödboende.

LÄS MER: Robinson 2024: Förlåt som f*n Marcus, det här blev fel

Tove Dalsryd till attack mot Alexander Strandberg

Med bara dagar kvar till finalen av Robinson 2024 börjar det bli riktigt svettigt på ön. Flera storfavoriter har fått lämna ön, men en av de som står kvar är just Alexander. Något som retar gallfeber på Tove Dalsryd. I en ny krönika på Filmtopp så riktar hon en syrlig känga mot Alexander.

Alexander Strandberg. Bildkälla: TV4

Tove skriver att hon får en klump i magen av "Alexanders hotfulla härskarteknik". Vidare sågar hon Alexanders ord om att han aldrig skulle välja en tjej i duellen – något som ger Tove en dålig eftersmak.

"Tycker han verkligen att han själv är så överlägsen alla tjejer, eller är det för att han tror att han vinner pluspoäng som han uttrycker sig på det här sättet? För visst låter det fint när han säger det... och självklart är alla tjejer tacksamma för att inte behöva oroa sig för att bli valda. Men om man ser det ur ett mer utzoomat perspektiv känns det bara förnedrande", skriver Tove i sin krönika.

Alex är ju en stor tittarfavorit – kan du förstå det?

– Jag kan absolut förstå att Alex är en tittarfavorit, han är väldigt likeable och jag gillar också honom!, säger Tove Dalsryd till Nyheter24.

Vad har du fått för reaktioner?

– Jag har fått blandade reaktioner, vissa håller med och vissa håller inte med, den verkar iallafall ha väckt känslor vilket ju är själva syftet med en krönika, säger Tove till Nyheter24.

Om Alexander själv har läst krönikan eller inte är höljt i dunkel. Men har han i alla fall inte hört av sig till Tove. 

– Nej det har han inte, men jag är absolut nyfiken på att höra hans sida av saken, säger Tove till Nyheter24.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/