Karaktärerna Johan och Wilma Steen i "Skärgårdsdoktorn"
Karaktärerna Johan och Wilma Steen. - Foto: Janerik Henriksson/TT och Jan Collsiöö/TT

Samuel Frölers relation till "Skärgårdsdoktorn"-gänget i dag

Samuel Fröler känns av många igen som Johan Steen i SVT:s populära serie “Skärgårdsdoktorn”. För Nyheter24 har han berättat om relationen till resten av skådespelarna, 25 år efter inspelningen.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Den 9 juni hade den tredje säsongen av tittarduccén “Strandhotellet” premiär på Viaplay och TV3. Det är författaren, tillika deckardrottningen, Camilla Läckberg som ligger bakom serien, som handlar om de två rivaliserande familjerna Grip och Gyllenmark. 

Skådespelarna i "Strandhotellet"

I den populära serien syns namn som Erik Segerstedt, Astrid Morberg, Jenny Ulving McCabe, Sofia Karemyr, Filip Wolfe Sjunnesson, Saga-Maria Lundquist, Irina Eidsvold Tøien, Rennie Mirro och Samuel Fröler

Skådespelarna i "Strandhotellet". Foto: Claudio Bresciani/TT

MISSA INTE: Sofia Karemyr var hemligt gravid under “Strandhotellet”

Samuel Fröler spelade Johan Steen i "Skärgårdsdoktorn"

Samuel Fröler har under sin framgångsrika karriär blivit en av våra mest omtyckta skådespelare. Han har synts i allt från “Tre Kärlekar” till "Det som göms i snö", och en av hans mest ikoniska roller är den omåttligt populära skärgårdsdoktorn Johan Steen. 

”Skärgårdsdoktorn” hade premiär 1997 på SVT, och är en av de mest populära svenska tv-serierna genom tiderna. Serien handlar om att doktor Johan Steen, spelad av Samuel Fröler, tar över sin svärfars skärgårdsklinik på den fiktiva ön Saltö. Den 8 maj 2000 hade det sista avsnittet av "Skärgårdsdoktorn" premiär, och det har därmed gått nästan 25 år sedan inspelningen av programmet.

LÄS MER: Sommarlov på SVT 2024 sändningstider, artister och programledare

Skådespelarnas relation – 25 år efter "Skärgårdsdoktorn" 

I rollen som Johan Steens dotter Wilma syntes Ebba Hultkvist Stragne, och Marie Richardson spelade rollen som hennes mamma Eva. Den pensionerade läkaren Axel Holtman spelades av Sten Ljunggren och Helena Brodin axlade rollen som sköterskan Berit. 

Under inspelningen av "Skärgårdsdoktorn". Foto: Anna Littorin/TT

MISSA INTE: Samuel Frölers avslöjande om Skärgårdsdoktorn-återföreningen

Men hur mycket kontakt har egentligen Samuel Fröler med de andra skådespelarna i “Skärgårdsdoktorn”, när det har gått ungefär 25 år? 

– Ebba och jag kan smsa varandra ibland. Vi var ju med i “På spåret” tillsammans, berättar Fröler och fortsätter: 

– Men annars så har vi inte så mycket kontakt faktiskt. Man kan ses på teatern som kollegor. Det var ju jättemånga som var med (i “Skärgårdsdoktorn” reds.anm), så det är alltid någon du träffar på teatern som har varit med. Men det är ett tag sen. Det är 20 år sedan. Tiden går.

LÄS MER: Per Morbergs dotter Astrid: "Flyttade hemifrån som 13-åring"

SVT