Stockholm

"De hade sex bakom min rygg"

1 av 12
. Foto: Jonathan Mattson/Nyheter24
2 av 12
. Foto: Jonathan Mattson/Nyheter24
3 av 12
. Foto: Jonathan Mattson/Nyheter24
4 av 12
. Foto: Jonathan Mattson/Nyheter24
5 av 12
. Foto: Jonathan Mattson/Nyheter24
6 av 12
. Foto: Jonathan Mattson/Nyheter24
7 av 12
. Foto: Jonathan Mattsson/Nyheter24
8 av 12
. Foto: Jonathan Mattson/Nyheter24
9 av 12
. Foto: Jonathan Mattson/Nyheter24
10 av 12
. Foto: Jonathan Mattson/Nyheter24
11 av 12
. Foto: Jonathan Mattson/Nyheter24
12 av 12
. Foto: Jonathan Matsson/Nyheter24

I en stor intervju med Nyheter24.se berättar Anna Anka om nya säsongen av Hollywoodfruar, jakten på en assistent och hur svårt det är att hitta bra folk nu för tiden: "Jag skäms för er, ni kommer hit och gör detta bakom min rygg".


Läs mer
Anna Ankas kusiner från landet

En proffsig Anna Anka gav sig ut i vinterkylan för fotografering vid Strömmen utanför Grand Hotel. I vattnet låg lite överraskande hundratals ankor. När jag frågade Anka om de flugit in ankorna för hennes skull hälsade hon på bred skånska: "Jaaa, det är mina kusiner från landet".

– De har alla bott i samma hus och det har varit catfight, massa intriger, sex och bla bla bla överallt, säger Anna Anka till Nyheter24 om sitt nya program ”Anna Anka söker assistent”.

Svenska hollywoodfrun och Sveriges just nu hetaste stjärna Anna Anka är i Stockholm, om någon nu missat det.

Nyheter24 hälsar på i hennes stora svit på Grand Hôtel och Anna Anka uppges vara stressad. Sminkösen är sen och Annas fullspäckade schema har redan spruckit.

- Hon är lite stressad, säger TV3-representanten som hämtar oss i hotellobbyn.

Vi tar hissen upp till sjätte våningen och tas emot av en allt annat än stressad tevestjärna. Hon har just avslutat lunchen med sina två svenska väninnor som är på besök.

Välkommen till Sverige, Anna!

– Tack så mycket, dundrar hon på skånskan som trollband Sverige i fjol.

Trivs du här "hemma"?

– Ja, det är alltid kul att vara hemma. Jag har inte varit i Sverige när det har varit snö på så många år, så det är faktiskt mysigt.

Det har inte varit så här mycket snö på många år.

– Eller hur? Men det är skönt. Du vet, jag har det alltid soligt i Kalifornien så det är roligt att få lite annat, lite kyla och snö och allt det där. Jag får ju inte det så mycket.

”Har någon en ful hårstil hjälper jag till"

Anna Anka är återigen aktuell som hollywoodfru när den nya säsongen sätter igång den åttonde mars. Men nu är det inte Anka som är i centrum. Hon gör bara enstaka gästinhopp. I stället satsar hon allt på sin nya serie Anna Ankas assistent.

Den nya serien handlar om Anna Ankas jakt på en ny assistent. Under åtta veckor kommer tio kandidater avverkas tills bara en är kvar. Som sedan får det tuffa jobbet som assistent till Sveriges hetaste tevestjärna.

Din assistent, spelar det en roll om det är en tjej eller kille?

- Nä, det spelar ingen roll, det var flera tusen ansökande, det var väldigt svårt att plocka ut. Det var helt hysteriskt, de hade castings i hela Sverige. De plockade ut 20 stycken som jag sedan plockade ut tio kandidater ur som sen fick komma till LA.

- De har alla bott i samma hus och det har varit catfight, massa intriger, sex och bla bla bla överallt.

Hade kandidaterna i din nya serie sex?

- Jaaa, kan du fatta det? Bakom min rygg. Jag skäms för er, ni kommer hit och gör detta bakom min rygg. Det har varit många grejer, man blir förvånad över grejer folk faktiskt gör och hur de beter sig.

Får din assistent vara överviktig?

- Ja, absolut. Många av kandidaterna är överviktiga och det är viktigt att man ger alla en chans. Jag är inte den typen som säger "du ska vara snygg, du ska vara detta och det, utan jag har haft gay, bisexuella, lesbiska, överviktiga, jag har haft allt.

Undrar varför folk har sex...

- Hahaha, jag trodde aldrig de skulle göra det på min show, men folk är folk och man kan inte kontrollera vad de gör på sin fritid. Men de har ju inte vetat att vi har haft kameror där hela tiden, så mycket har kommit fram som de inte visste skulle komma fram.

Vad kommer att ingå i vinnarens arbetsuppgifter?

- Den som får jobbet kommer att få ett mycket strängt eller krävande jobb. Att jobba för Anna Anka är väldigt internationellt. Jag jobbar ju med både med Sverige och massa andra länder, det är mycket tidsskillnader så det är inget åtta-till-fem-jobb, något jag varit väldigt noga med att förklara.

Och för att vara Anna Ankas assistent krävs mer än att man bara fixar arbetsuppgifterna.

- Det är viktigt att de har en bra personlighet, att de är utåt, att de kan prata och bete sig, hur de klär sig, hur de representerar mig. För jag är ett varumärke och ska inte bli felbedömd eller felaktigt representerad.

Kommer du att styla din assistent?

- Absolut. Jag kommer att hjälpa personen. Har någon en ful hårstil som jag inte tycker om så kommer jag att hjälpa till. Jag vill hjälpa dem att utvecklas som personer, men det ska även vara på ett sätt de trivs med för jag vill inte göra dem till något de inte är.

- Har de gula tänder så får de en blekning, har de fel på ögonen så får man göra laser i stället för glasögon.

Fan, jag borde bli din assistent...

Eller hur? Det är många förmåner med att vara Anna Ankas assistent.

”Jag ber inte min assistent göra mina avsugningar”

En av förmånerna är en lön som ankommer en före detta lyxhustrus hjälpreda.

- Mina assistenter får extremt bra betalt. De fick en jättefet lön först och främst, sen fick de fritt boende och fri bil. Jag tar alltid hand om mina anställda. Jag bjuder extra, ju mer du ger till mig ju mer får du tillbaka.

Inspelningen är klar, även om de fortfarande filmar lite i Sverige, och Anna Anka har funnit sin nya assistent. Nu börjar allvaret.

Du har inte ångrat dig än och börjat planera för säsong två av Anna Anka söker assistent?

- Det vet man aldrig, säger hon och skrattar.

Finns det något du aldrig kommer att be din assistent att göra?

- Ja, avsugningar, säger Anna och skrattar högt igen.

Har du gett din assistent något råd för hur de ska agera när du får ett utbrott?

- Jag får inte utbrott på mina anställda. Jag har aldrig skällt ut någon. Men det är som jag alltid sagt också, en städerska och en assistent, det är en stor lucka däremellan. Behandlar jag min assistent som min städerska? Nä, en städerska betyder inget för mig, en assistent är en del av mitt liv, en personlighet, det betyder mer än en städerska som går in och ut genom dörren hela tiden – det betyder ingenting. Men en assistent är en levande varelse som är i mitt liv hela tiden, och dem får man värna om, avslutar Anna Anka för Nyheter24.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.