Onsdag 4 Aug
Stockholm

Skara-Bert måttligt imponerad av Sveriges Paul Potts

Paul Potts?
1 av 3
Paul Potts?. Foto: Faksimil
Freddy Amigo?
2 av 3
Freddy Amigo?. Foto: Faksimil
Bert Karlsson - måttligt imponerad.
3 av 3
Bert Karlsson - måttligt imponerad. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Stående ovationer, Charlotte Perrelli grät och han jämförs redan med Paul Potts. Freddy Amigo, 47, är på väg mot en lysande karriär tycker alla - utom skivkungen Bert Karlsson, avslöjar han för Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Undersköterskan Freddy Amigo chockade alla i helgens Talang 2010. Väldigt nervös framträdde han framför juryn för att minuten senare få stående ovationer av publiken.

Alla var djupt imponerade över Amigos sångröst - utan Bert Karlsson.

– Visst var han bra, men så bra är han inte. Han är ingen världsstjärna, säger Skara-Bert till Nyheter24.

Fram tills i lördags var Amigo helt okänd. Enstaka gånger har han framträtt i privata sammanhang. Och det var hans dotter som övertalade honom att söka till programmet.

– Jag sa att jag inte kunde vara med. Jag är ju 47 år gammal och ful. Men hon fyllde i formuläret och sa: ”Pappa, du kan det här", säger Amigo till Aftonbladet.

Jämförelsen med Paul Potts är förmodligen oundviklig. Båda slog igenom i Talang och båda framträdde med opera. Men där vill Amigo också att jämförelsen ska ta slut.

– Det är starka känslor, jag kan inte sova. Sverige behövde en egen Paul Potts, det har letats efter någon som sjunger på lika bra nivå och nu har han äntligen hittats! Men jag vill inte kallas Paul Potts, jag vill vara Freddy, säger han till Aftonbladet.

Freddy Amigo i svenska Talang

Paul Potts i brittiska Talang-finalen

Kommentera
Kopiera länk
Dela