1 av 4
- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
2 av 4
- Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
3 av 4
- Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
4 av 4
- Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX

Melodifestivalen nekar till mygel bakom kulisserna

Skivbolagsdirektören hävdar att det kostar 400 000 kronor för att få en plats i Melodifestivalen. Men så fungerar det inte, kontrar projektledaren Thomas Hall.


Bert Karlsson är på krigsstigen. Skivbolagsdirektörens bolag hade nämligen satsat hela 200 000 kronor på att webbjokern Jonas Matsson skulle kvalificera sig till Melodifestivalen med låten On My Own.

Det gjorde han också - men Matsson beslutade sig för att skriva på för skivbolaget EMI i stället. Något som fick Bert att känna sig sviken- och avslöja att det kostar 400 000 kronor att köpa sig in i tävlingen.

– Vi satsade omkring 200 000, resten kommer från annat håll, säger Bert Karlsson till Aftonbladet.

Och nu vill skivbolagsdirektören ha tillbaka sina pengar av Matsson.

Men Melodifestivalens projektledare, Thomas Hall, menar att tanken med webbjokern var att folket skulle bestämma vem som skulle gå vidare:

– Man anmäler en låt som presenteras via en video, som vi lägger upp på nätet. Webbjokern är en publik tävling och det kostade 3,60 att rösta per samtal, säger Hall till Nyheter24.

Så det går inte att köpa sig in? Hur ska det här ha gått till, i så fall?

– Några valde att systematisera det här röstandet och vi har försökt att försvåra det för dessa personer. Men tydligen har det lagts mycket pengar av vissa, tillägger Hall.

Han menar att de 400 000 kronor som Karlsson talar om inte är några pengar som Melodifestivalens ledning mottagit.

– Det är inget jag kan förhålla mig till, det är en matematik som han får stå för. Jag vet att det kostar 3,60 att rösta per samtal, säger Hall och fortsätter:

– Det är inga pengar som vi har fått, han har i så fall valt att rösta väldigt mycket, avslutar Hall för Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

1 timme sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

3 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

3 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.