1 av 4
- Foto: Malin Hoelstad / SvD / SCANPIX
2 av 4
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
3 av 4
- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
4 av 4
- Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Krismöte på TV3: Tittarna trötta på sex och sprit

De kommersiella kanalerna tappar tittare. Stor oro och krismöten.


Under året har de kommersiella kanalerna satsat på dokusåpor,  Hollywoodfruar och Anna Anka. Men en undersökning som Dagens Media gjort visar att SVT är årets stora vinnare. Både Kanal 5 och TV3 tappar.

– Det är anledningen till att jag jobbar på SVT. Vi har ett djup och en kvalitet som inte finns i de kommersiella kanalerna, säger Lasse Kronér till Aftonbladet.

Kanal 5 har tappat 5,5 procent av sina tittare sedan förra året medan TV3 tappat 3,6 procent. Enligt uppgifter till Aftonbladet har TV3 under hösten kallat till krismöten.

– Det är klart att det blir en oro när vissa program inte funkar, säger TV 3:s programledare Renée Nyberg.

Enligt en källa till Aftonbladet är stämningen betydligt mer orolig än så.

– Stämningen är desperat. De kallade till möte eftersom det går dåligt för flera produktioner och de har ingen ny satsning som kan lyfta. De har försökt att mjölka vidare på Hollywood-grejen men den interna åsikten är att den inte funkar, kanalen måste satsa på något nytt. En del pratar om att ledningen måste tänka mer med hjärtat.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
TV3
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

3 timmar sedan

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.