Måndag 27 Sep
Stockholm

Hasse Aro i knarkrazzia med sydafrikansk polis

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Hasse Aro klädd i skottsäker väst i kvällens säsongsstart av Efterlyst. Programmet är tillbaka hårdare än någonsin förr när Hasse Aro följer sydafrikanska poliser i deras arbete.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kvällens Efterlyst blir fartfyllt. Under en natt följer den folkkäre programledaren Hasse Aro en sydafrikansk polisstyrka till tre områden där narkotika och skottlossning är vardagsmat.

– Det värsta var att se misären i kåkstäderna, hur barnen led, och det är ju en hopplös narkotikabekämpning polisen håller på med.

Polisen i de sydafrikanska kåkstäderna jobbar i motvind. När polisen kommer varnar befolkningen knarklangarna genom att vissla.

– De här människorna har kanske inte så många alternativ. Narkotikan kan vara det enda sättet att tjäna pengar på, säger Hasse Aro.

Trots att polispatrullen var kraftigt beväpnad var programledaren orolig för sin egen säkerhet. I de områden som skildras i programmet skedde förra året 63 mord och dråp.

– Jag blev allt lite orolig när jag var tvungen att ha skottsäker väst på mig och när de berättade om vapnen. Man förstår ju att skillnaden mellan att känna sig trygg och att det går åt helvete är både hårfin och blixtsnabb.

Efterlyst klockan 21:00 på TV3.

Kommentera
Kopiera länk
Dela