1 av 6
- Foto: Nima Alikhani / Finest
2 av 6
- Foto: Yessica Thor / Finest
3 av 6
- Foto: Karina Ljungdahl / Finest
4 av 6
- Foto: Roberth Reiskog / Finest
5 av 6
- Foto: Karina Ljungdahl / Finest
6 av 6
- Foto: Yessica Thor / Finest

Transsexuella Vanessa hemlig deltagare i Big Brother

Transsexuella Vanessa vill aldrig mer behöva ljuga om sin bakgrund. Nu har hon klivit in i Big Brother-huset.


När den nya Big Brother-säsongen drar igång på söndagskvällen har tittarna redan fått reda på vilka deltagarna är och även kunnat följa fyra personer som kämpar om en plats i programmet i en glasbur i Skärholmen.

Men vad ingen av tittarna fått veta - och deltagarna inte har en aning om - är att 27-åriga Vanessa Lopez också går in i huset och är en av deltagarna.

Och Lopez bär åtminstone inledningsvis på ytterligare en hemlighet - att hon föddes som pojken Alvaro och har genomgått ett könsbyte.

Vanessa har tidigare berättat öppet i QX om sin okomplicerade syn på sin transexualitet.

– Jag vill inte dölja mitt förflutna, det är en del av mig. Jag är allt det här. Jag har levt som kille, nu lever jag som tjej. Och jag tycker om alla delar av mig själv, säger Vanessa, som precis som resten av deltagarna avslöjar så mycket eller litet hon vill om sig själv för medtävlarna, till QX.

I intervjun berättar hon också om hur hon inte fått chansen att leva ut eller vara som hon vill när hon var yngre men att hon nu tar igen och använder sig av så kallat kvinnliga attribut desto mer.

- När man äntligen får det vill man ha allt, helst på en gång. Längst hår, mest smink, målade naglar, störst bröst, glittrande smycken och kortast kjol, säger hon till QX.

Som liten saknade Vanessa helt förebilder hon kunde relatera till och hade ingen hon kunde prata med om hur hon kände. Först när hon som 15-åring började chatta på RFSL:s internetchat kom hon in i gayvärlden och vågade till slut komma ut som transsexuell. Innan dess hade hon många gånger kämpat för att försöka vara Alvaro - killen men killfrisyr och killattityd hon förväntades vara. Men det gick helt enkelt inte.

Som 18-åring började hon ta hormoner och förbereda sig för en så kallad könskorrigering.

Men även efter operationen ljög Vanessa länge om sitt förflutna. Tills hon berättade för en pojkvän som blev så oerhört besviken att hon insåg att lögner inte längre var hållbara.

– Hade det inte varit för hans reaktion kanske jag inte hade varit här i dag. Jag tänker aldrig mer ljuga om det. Jag behöver vara helt öppen med den jag är, både för min egen skull och för alla andras. Och för att alla som är i den situation som jag var i när jag växte upp ska ha en förebild och slippa vara så ensamma som jag var, säger Vanessa Lopez till QX.

Vanessa Lopez bloggar för Finest. Besök hennes blogg här.

/
/
/
/
/
/
TV4
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

1 timme sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

1 timme sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

2 timmar sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

3 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

idag 11:45
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.