Söndag 1 Aug
Stockholm

Därför håller det inte mellan Rodney och Sanna

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

I torsdags kunde tittarna se hur Rodney friade till sin Sanna.– I huset är ingenting verkligt, säger Lisa Broberg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Många tittare blev förvånade när Rodney Da Silva friade till Sanna Redsäter. Paret har endast känt varandra i snart 14 dagar.

– Det är lätt hänt att man förälskar sig i en så utsatt miljö, menar Nyheter24:s Sex&Blandat-redaktör Lisa Broberg, 30, som också haft en romans i Big Brother.

– Man gör inte annat än att lära känna varandra. Eftersom situationen är allt annat än vardaglig behöver man någon form av trygghet och finner man den i en annan person händer det lätt att man klamrar sig fast på ett helt annat vis än man kanske skulle göra utanför huset, säger Lisa Nilsson.

Hon medverade i Big Brother år 2002. Då hade hon en romans med Peter Svensson, 32, som i dag är ihop med Agneta Sjödin, 43.

– I huset är ingenting verkligt. Egentligen är det en ganska enkel livsstil där inne, man får mat, husrum och behöver knappt göra någonting för det. Man kan lägga andra tankar så som räkningar och liknande på hyllan och den enda man behöver bry sig om är sig själv. Man blir lätt väldigt egocentrisk och tror att allt handlar om en själv.

 

Konflikter

I huset uppstår konflikter väldigt snabbt och blir snabbt väldigt intensiva och infekterade, något som tär på relationen.

– Man är så van vid att alltid ha den man tycker om nära så det räcker ju med att denne någon pratar lite för länge med en annan person för att svartsjuka ska uppstå. Man är inte alltid sig själv heller, eftersom man konstant befinner sig i en utsatt situation och detta kan leda till att man blir mycket känsligare, eller för all del okänsligare än vanligt. Det är en sjuk situation.

Omställningen blir enorm när man väl lämnat programmet. Risken är stor att relationen spricker när deltagarna lämnar den skyddade miljön och kommer ut i verkligheten.

– Plötsligt finns massa andra människor att ta hänsyn till. Man måste sköta jobb och så vidare och utanför huset lurar verkligheten. Det är lätt att drabbas av hybris när man kommer ut och är lite känd, springer på fester och människor drar i en från alla håll och kanter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela