1 av 2
- Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
2 av 2
- Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

TV4 upprörda efter Andreas Carlssons avhopp

Andreas Carlssons avhopp från Idol var oväntat. Många TV4-chefer hade inte hunnit få informationen innan han gick ut med ett öppet brev, och är nu upprörda över hans tillvägagångssätt.


På måndagen tillkännagav Andreas Carlsson sitt beslut om att hoppa av Idol. Han skrev ett öppet brev där han berättar att Idol tog upp för stor del av hans tid, och det blev för mycket att pendla mellan Los Angeles och Sverige.

Peter Jihde som var programledare för Idol hoppade av efter fyra säsonger, vilket också var en anledning till varför Andreas valde att lämna det populära teveprogrammet, skriver Expressen.

– Ibland finns en speciell kemi mellan människor och Jihde är Sveriges främsta tv-ankare, ett riktigt proffs, säger Andreas Carlsson.

Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent för Idol hade vetat om Andreas avhopp i ett par veckor.

– Andreas tyckte att tiden var rätt för att berätta. Han har informerat mig och jag känner att vi gjort det här i samförstånd, säger han.

Efter brevet skickats ut kände många TV4-chefer, som inte hunnit få informationen, irritation över att de inte fått veta någonting först.

Det var meningen att avhoppet skulle presenteras för alla när en ersättare hade hittats.

– Det hade varit önskvärt om han hört av sig till oss innan det gick ut. Nu sätter han i gång processen med att hitta ny jurykonstellation på ett sätt vi inte ville ha. Nog är det snopet alltid, säger Camilla Filipsson, tillförordnad presschef på TV4.

Andreas Carlsson säger själv att han skickade ut brevet så att alla skulle sluta spekulera.

– Det är många som vill veta och det var dags att berätta. Jag ville gärna ge mitt personliga besked och tacka för mig själv. Jag hoppas att fyran sedan går ut och tackar mig, säger han.

/
/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

1 timme sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

2 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

2 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

3 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".