Stockholm

Martin Melin går in som patrullerande polis i Big Brother

Rodney Da Silva.
1 av 4
Rodney Da Silva. Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Gurkan.
2 av 4
Gurkan. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
3 av 4
. Foto: FREDRIK PERSSON/Scanpix
4 av 4
. Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

TV11 välkomnar polisens närvaro. Men två redaktörer hoppade av efter beskedet.


Läs mer

Årets upplaga av Big Brother har kantats av skandaler. Bland annat har deltagare vittnat om att knark kastats in i huset och Rodney Da Silva har fått ta emot ett slag i ansiktet från nu utröstade Roza.

Dessutom uppges populäre Gurkan ha dödshotat den transsexuella deltagaren Vanessa. Andra deltagare har uppträtt på ett sätt som kan uppfattas som misstänkt.

Nu har produktionsbolaget Endemol i samråd med TV11 och Jale Poljarevius, operativ chef för narkotikaroteln i Stockholm, beslutat att agera med kraft.

Från och med söndagens livesändning kommer en uniformerad polis att gå in i Big Brother-huset och sedan vara posterad där dygnet runt till programmet är slut.

- För oss är det en jättetrygghet att veta att rätt personer finns på plats i samma sekund något händer, säger en källa inom Big Brother-produktionen, till Nyheter24 och fortsätter:

- På många sätt kan det bli ett lyft för programmet.

Men alla är inte lika entusiastiska. För en vecka sedan hoppade två av Big Brothers redaktörer av programmet med omedelbar verkan. Orsaken -en rasande konflikt om den förestående polisnärvaron i huset, erfar Nyheter24.

Och det är inte vem som helst som ska patrullera Big Brother-huset. Enligt narkotikarotelns Jale Poljarevius var valet självklart.

- Det finns bara en person i kåren som har sett båda sidor av det här fenomenet. Därför känns Martin (Melin, polis och Robinson-vinnare 1997, reds. anm.) klockren, han vet vad som gäller, konstaterar Poljarevius.

Nyheter24 når kriminologen Leif GW Persson, som poängterar att han inte sett programmet, men ändå gärna uttalar sig.

- Det är ett jävla trams, punkt. Att sätta en gubbe på det här när Säpo inte ens har skydd på Håkan Juholt. Mitt tips är att den som gjort den här prioriteringen har fått en hjärnblödning, säger Leif GW Persson till Nyheter24.

Nyheter24 har förgäves sökt Martin Melin.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.