Onsdag 27 Okt
Stockholm

SVT mörkade megafight i Mästarnas Mästare

1 av 2
2 av 2

"Vi drar oss inte för att skildra bråk och konflikter, men i det här fallet tyckte vi inte att det var befogat."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ett riktigt storgräl bröt ut i Mästarnas Mästare när de nio kvarvarande deltagarna delades in i tre lag och skulle ta sig igenom en hinderbana på tid.

Men SVT snuvade tittarna på bråket - och klippte bort scenerna helt.

Enligt uppgifter menade roddaren Maria Brandin att det vinnande laget inte borde ha vunnit - då hon påstod sig ha sett att en av deltagarna i laget, Kenny Bräck, fuskade vid ett av hindrena.

– Jag protesterade mot någon som jag trodde hade hänt. När man tävlar blir man het på det, så tycker man något och så visar det sig att man har fel. Det är domaren som dömer och sen accepterar man det, säger Brandin till Aftonbladet.

Efter grälen avbröts inspelningarna medan produktionen gick igenom repriser av tävlingen för att se hur det hela egentligen gått till.

Samtidigt pågick en hätsk diskussion mellan deltagarna. Och 68-åriga maratonlöparen Evy Palm blev riktigt upprörd över anklagelserna som riktades mot hennes lagkamrat:

– Jag reagerade faktiskt på det. Jag litar fullkomligt på mina medtävlare, att de gör som de säger. Jag vet inte ens hur Maria kunde märka att han gjorde något, själv är jag helt fokuserad på mig själv när jag tävlar, berättar Palm för Aftonbladet.

Efter många om och men friades Bräck från anklagelserna - och hans lag tilldelades segern.

Pär Hedmark, producent, tycker själv att grälet inte var relevant för tittarna:

– Vi drar oss inte för att skildra bråk och konflikter, men i det här fallet tyckte vi inte att det var befogat. Tävlingens utgång förändrades ju inte av det som hände och det hade blivit "meta-tv" om vi skulle filma oss själva när vi granskade filmen, säger han till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela