Lördag 25 Sep
Stockholm

TV11 kallade sina BB-fans för huliganer: "Beklagaligt"

1 av 2
2 av 2

Efter kritiken. TV11 går till frontalangrepp. Kallar Big Brother-fansen för "huliganer" på Facebook. – Det är beklagligt, säger Erik Sidung, pressinformatör på TV11.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sedan Rodney Da Silvas uttåg ur Big Brother har tonen på Big Brothers fansida på Facebook varit hätsk. Upprörda tittare har ifrågasatt omröstningens äkthet. En Facebookgrupp med namnet "Vi som tror att Big Brother myglade med röstningen när Rodney åkte ut" har fått över 34 000 medlemmar.

Enligt flera Big Brother-fans har administratörerna på Big Brothers Facebooksida börjat blockera användare som uttalar sig positivt om Rodney Da Silva.

– Flertalet har blivit blockerade, utslängda ur gruppen och har inte möjlighet att kommentera eller skriva inlägg. Självklart förekommer mycket spamming vad gäller det misstänkta fusket men nu har det gått så långt att man inte får yttra sig ens om produktionen eller om Rodney Da Silva, skriver tittaren Didem Belen till Nyheter24.

En annan användare, Johnny Karlsson, skriver:

– Jag har sett många som bara frågat om omröstning, lagt upp en rolig video på Rodney, eller berättat att de inte kunnat rösta, och då så har de blivit blockade.

"Huliganer"

Big Brother-administratörerna har nu gått till frontalangrepp mot det påstådda spammandet.

– De som i grupp bestämmer sig för att spamma här kan inte kallas för fans, snarare huliganer, skriver man på Facebook.

Erik Sidung, pressinformatör på TV11 är kortfattad när Nyheter24 når honom.

Är det rätt att kalla engagerade tittare för huliganer. Står TV4-gruppen bakom uttalandet?

– Det är en olycklig formulering och det ber vi om ursäkt för, skriver han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela