I kvällens avsnitt av Idol möter juryn den 19-årige countryfantasten, Fredrik Lundman, från Piteå.
I kvällens avsnitt av Idol möter juryn den 19-årige countryfantasten, Fredrik Lundman, från Piteå.

Idolen till juryn: "Kiss my country ass"

Den 19-årige "gubben" glider, enligt Anders Bagge, "in som en riktigt kopojke" i Idol - och sjunger en låt med en minst sagt häpnadsväckande titel.


Idol

Idol är en talangjakt med ambitionen att hitta Sveriges nästa popstjärna. Tävlingen, som i Sverige startade år 2004, har under årens lopp vaskat fram en rad guldkorn, som kan stoltsera med titlar som rekordpopulär allsångsledare, Melodifestivalvinnare och stekhet USA-favorit.

Men det har trots allt inte gått lika bra för alla inblandade, och många forna idoler har vi glömt, tröttnat på eller i efterhand helst sluppit.

Idol 2011 sänds på TV4 fredagar klockan 20.00.

I fredagskvällens avsnitt av Idol möter juryn den 19-årige countryfantasten, Fredrik Lundman från Piteå, fullt utrustad i både läderhatt och svarta boots.

Med ”Johnny Cash”-skylten nedpackad i väskan var 19-åringen fast besluten om att ”introducera countrymusiken i Sverige”.

– Country berör mig väldigt mycket på grund av texterna, musiken, svänget - alltihop. Och jag tror att jag kommer lämna ett avtryck hos juryn, säger Fredrik i kvällens avsnitt.

"Glider in som en riktig ko-pojke"

När jurymedlemmarna får syn på den countryutrustade piteåbon kan Anders Bagge inte hålla sig.

– Glider in som en riktigt kopojke alltså, säger Bagge om 19-åringen när han gör entré framför juryn, och frågar:

Vilken låt tänkte du framföra?

– Den här låten heter "Kiss my country ass", svarar Fredrik och påbörjar sitt framträdande som kan ses här:

/
/
/
/
/
/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

3 timmar sedan
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.