1 av 2
Nu syns hon i teverutan igen.
2 av 2
Nu syns hon i teverutan igen.

Bråding gör comeback - efter kokainskandalen

Köpte kola, fick spendera en månad i finkan och gick upp i rök. Nu ska Sanna Bråding leda TV3:s nya satsning.


Om programmet:

Värsta pojkvänsakademin tar de mest arroganta, oärliga, tanklösa och otrogna pojkvänner och förvandlar dem till potentiella makar. Nominerade av sina flickvänner, tror killarna att de går in i en tävling om vem som är Sveriges skönaste snubbe. I verkligheten kommer de in Värsta pojkvänsakademin, där de får guidning och hjälp för att lära sig hur de borde bete sig. De genomgår en ny utmaning varje vecka och elimineras en efter en tills bara en återstår. Förstapriset är 300.000 SEK och framför allt, förhoppningsvis, en glad och lycklig flickvän.
 

Vem är hon?

Sanna Bråding blev sedan uppmärksammad 2001 som kassörskan Kajsa i en serie reklamfilmer för ICA. Ett av avsnitten visar hur Kajsas kolleger önskar henne lycka till i Hollywood. Hon hade också en större roll 2002 i SVT:s såpopera Skeppsholmen. 2004 spelade hon huvudrollen i Lukas Moodyssons film Ett hål i mitt hjärta. Hon var programledare för Idol 2006 tillsammans med Mogge Sseruwagi och för Grammisgalan 2007 tillsammans med Carina Berg.

Den 22 augusti 2008 dömdes Sanna Bråding av Svea hovrätt för narkotikabrott till 3 månaders fängelse samt skyddstillsyn (sk 28:3-fängelse). Sanna hade erkänt gärningen och förklarade att hon vill avtjäna straffet så fort som möjligt.

Läs mer på Wikipedia.

STOCKHOLM. TV3 forsätter sin satsning på realityserier. Denna gång är det Sveriges sämsta pojkvänner som är i fokus. Sanna Bråding, 31, blir den som leder programmet som har premiär i höst. Det blir hennes stora comeback tre år efter att ha köpt kokain, suttit i fängelse och sen gått upp i rök.

- Jag behövde den här pausen, jag behövde deala med allting. Nu är jag tillbaka och vet vad jag vill, och känner mig mycket tryggare i det. Jag behöver heller inte känna att jag behöver hålla någon mask utan jag kan vara den jag är, säger hon till Aftonbladet.

Sveriges sämsta killar

Programmet är en kopia av det  amerikansk-engelska formatet ”Tool academy” där flickvänner nominerar sina pojkvänner. Väl på plats ska de skolas om till att bli den perfekta pojkvännen. Något som inte alltid är så enkelt.

– Det har varit väldigt mycket frustration, tårar – det har verkligen varit så otroligt mycket nerver och känslor, säger Sanna Bråding.

Bråding - som varit osynlig sen fängelsedomen 2008 - kände sig hemma i programmet.

– Jag har fått en del erbjudanden i år, men antingen har det inte passat, eller så har det inte känts rätt. Men här kände jag verkligen att det var någonting för mig, säger hon till Aftonbladet.

Programmet börjar sändas den 11 oktober.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!