- Foto: Kanal 5

Kanal 5:s miljonär: ”Finns samer fortfarande?”

I Svenska miljonärer får vi i kväll stifta bekantskap med spadrottningen Kerstin Florian - som har bestämda åsikter om det samiska folket.


Kerstin Florian

Bor: USA

Gör: Spa-guru

Ålder: 50-årsåldern

Kuriosa: Sveriges spa-drottning och hälsoguru som startade sin verksamhet i USA och idag har skapat en förmögenhet genom sina spa-produkterna.

Kerstin är en stor förespråkare av en hälsosam livsstil och har bland annat har låtit bygga en lappkåta på Sturebadet där man kan få behandling med monoton jojk och heta stenar.

Kerstin Florian medverkar i kvällens avsnitt av Kanal 5:s Svenska miljonärer, där hon berättar om hur samer inspirerar henne. Så har det dock inte alltid varit.

– Finns de verkligen fortfarande? frågade sig Kerstin vid första kontakten med en same.

När spa-drottningen Kerstin Florian i kvällens avsnitt ska berätta om sitt koncept ”Samezen” avslöjar hon sina tidigare bristfälliga kunskaper om ursprungsbefolkningen.

Hon beskriver en massage vid Riksgränsen, utförd av en sameflicka som inspirerade henne till konceptet.

– Flickan som gav mig behandlingen, jag frågade henne var hon kom ifrån och då visade det sig att hon var en sameflicka. Och jag har ju inte hört talas mer om samer mer än när jag gick i skolan.

- Det är klart att jag vet att de har funnits, men finns de verkligen fortfarande?

"De tänker inte så mycket"

Efter mötet med sameflickan fick Kerstin hjälp att lära sig mer om samer, och är idag mycket fascinerad av dem.

- Varför jag är intresserad av dem? För de känner, de tänker inte så mycket kanske, de känner. De känner och vet hur naturen fungerar, säger hon i kvällens program.

Kerstin inledde sin karriär med hemkokta krämer och massagebehandlingar i USA och äger idag ett internationellt spa-imperium.

Imperiet innefattar bland annat Sturebadet, där nämnda samezen-behandling kan upplevas för det facila priset av 1995 kronor. 
 

Svenska miljonärer sänds på Kanal 5 klockan 21.00.

TEXT: Edward Boethius

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

1 timme sedan

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

idag 14:52
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

idag 14:42
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.