Fredag 17 Sep
Stockholm

Kanal 5:s miljonär: ”Finns samer fortfarande?”

I Svenska miljonärer får vi i kväll stifta bekantskap med spadrottningen Kerstin Florian - som har bestämda åsikter om det samiska folket.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kerstin Florian

Bor: USA

Gör: Spa-guru

Ålder: 50-årsåldern

Kuriosa: Sveriges spa-drottning och hälsoguru som startade sin verksamhet i USA och idag har skapat en förmögenhet genom sina spa-produkterna.

Kerstin är en stor förespråkare av en hälsosam livsstil och har bland annat har låtit bygga en lappkåta på Sturebadet där man kan få behandling med monoton jojk och heta stenar.

Kerstin Florian medverkar i kvällens avsnitt av Kanal 5:s Svenska miljonärer, där hon berättar om hur samer inspirerar henne. Så har det dock inte alltid varit.

– Finns de verkligen fortfarande? frågade sig Kerstin vid första kontakten med en same.

När spa-drottningen Kerstin Florian i kvällens avsnitt ska berätta om sitt koncept ”Samezen” avslöjar hon sina tidigare bristfälliga kunskaper om ursprungsbefolkningen.

Hon beskriver en massage vid Riksgränsen, utförd av en sameflicka som inspirerade henne till konceptet.

– Flickan som gav mig behandlingen, jag frågade henne var hon kom ifrån och då visade det sig att hon var en sameflicka. Och jag har ju inte hört talas mer om samer mer än när jag gick i skolan.

- Det är klart att jag vet att de har funnits, men finns de verkligen fortfarande?

"De tänker inte så mycket"

Efter mötet med sameflickan fick Kerstin hjälp att lära sig mer om samer, och är idag mycket fascinerad av dem.

- Varför jag är intresserad av dem? För de känner, de tänker inte så mycket kanske, de känner. De känner och vet hur naturen fungerar, säger hon i kvällens program.

Kerstin inledde sin karriär med hemkokta krämer och massagebehandlingar i USA och äger idag ett internationellt spa-imperium.

Imperiet innefattar bland annat Sturebadet, där nämnda samezen-behandling kan upplevas för det facila priset av 1995 kronor. 
 

Svenska miljonärer sänds på Kanal 5 klockan 21.00.

TEXT: Edward Boethius

Kommentera
Kopiera länk
Dela