1 av 2
- Foto: Foto: TV3
2 av 2
- Foto: Foto: TV3

Elin nära konkurs – "Jag röker för 2000 kronor i månaden – minst"

LYXFÄLLAN. Elin har redan förlorat en vän efter en obetalad skuld på 10 000 kronor. I kvällens program får hon hjälp att se över sin skenande ekonomi.


I kvällens Lyxfällan träffar vi ikväll 29-åriga Elin som prioriterar utekvällar framför att betala tillbaka sina skulder. Lyxfällans Patrick Grimlund frågar Elin om vad hon lägger sina pengar på.

- Jag röker förbannat mycket, jag lägger 2000 kronor i månaden -  minst, svarar Elin.

Rökningen motsvarar 20 procent av hennes inkomst. Elin blir sedan tillfrågad om vad hon har för övriga utgifter.

- Jag köpte en del skor innan november, men sen när jag blev av med ganska mycket pengar där så slutade jag shoppa skor för det är ganska dyrt. Det jag shoppar är väl bärs, svarar Elin ärligt.

Med bärs syftar hon på utekvällar där även taxiresor och nattmat ingå vilket motsvarar åtminstone 3000 kronor i månaden. Samtidigt som Elin lägger över hälften av sina pengar på utekvällar och cigaretter är hon skyldig såväl vänner och familj som banker och kronofogden (eller ”Kronis” som Elin rutinerat kallar dem) pengar.

Hon har redan förlorat en vän på grund av skulder på 10 000 kronor och är nu på väg att bli utblottad men lägger hellre sina sista pengar på bärs istället för att lösa sina problem.

Hur det går för Elin kan du se i Lyxfällan ikväll klockan 21.05 på TV3

/
TV3
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!