Tisdag 30 Nov
Stockholm

True Talent fortsätter tappa - försöker nu köpa journalister

1 av 2
2 av 2

TV3:s True Talent har rasat i tittarsiffror, och i ett tappert försök att rädda showen erbjuder man nu journalister betalt. – Någon har grovt missuppfattat sin roll, säger TV3:s presschef Max Lagerbäck.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tittarsiffror

Dessvärre har True Talent inte visat upp allt för vackra tittarsiffror. Det första programmet hade 559 000 tittare och det sista konsoliderade programmet hade (tisdagen den 11/10) 127 000 tittare. Den sista konsoliderade söndagsfinalen (från den 9/10) hade 224 000 tittare. I snitt har programmet haft 245 000 tittare under säsongen hittills.

Källa: MMS

 

Sms:et från Mastiff till Virtanen

Vi kommer att låta våra talanger sjunga på en krog här i Sthlm på måndag, och vi behöver musikrecensenter som kan täcka spelningen och publicera materialet på sina forum. Det rör sig om 19.00-20.00, på Baravi på Skånegatan.

Givetvis mot betalning.

Är du intresserad får du gärna höra av dig.

Källa: Resumé

Tittarsiffrorna har rasat i botten för TV3:s talangtävling True Talent. Efter en bra start på säsongen, hade programmet enbart 127 000 tittare i senaste mätningen.

Nu har två personer i produktionen bakom True Talent till och med erbjudit journalisterna Fredrik Virtanen och Markus Larsson pengar för att skriva om showen.

Fullkomligt häpnadsväckande. En stor svensk tv-produktion erbjöd mig just pengar för att skriva om programmet, skrev Virtanen under fredagen på sin Twitter.

Till en början ville han inte berätta vilken produktion som låg bakom erbjudandet, men nu tycks Virtanen ha ändrat inställning.

Personen som först ringde och sedan sms:ade presenterade sig som redaktör på True Talent på TV3, förklarar han.

På TV3 förklarar man händelsen med att någon på produktionsbolaget Mastiff - som ligger bakom True Talent - har gjort fel.

- Alldeles uppenbarligen har någon på Mastiff på eget bevåg gjort detta och grovt missuppfattat sin roll. Detta har inte på något sätt kommunicerats mellan oss, förklarar TV3:s presschef Max Lagerbäck.

– Och självklart är detta inte något vi brukar göra, fortsätter han.

Tuff konkurrens

Tidigare har TV3 kommenterar tittarraset med att konkurrensen från Idol 2011 och andra storsatsningar blev för mycket - programmets starka coacher (Danny Saucedo, Pernilla Andersson och Tommy Körberg) till trots.

- Konkurrensen i höst har varit grynhård och den stora tevepubliken har tyvärr valt att titta på andra program, säger Max Lagerbäck.

– Det är genuint tråkigt att inte fler har upptäckt True Talent. Hade de gjort det är jag övertygad om att programmet fått den publik det förtjänar.

"Vi kommer att försöka igen"

Konkurrensen från just Idol har varit mördande, men TV3 har i alla fall försökt att ge dem en match.

-  Det är en utmaning eftersom Idol är ett väletablerat format som är inne på sin åttonde säsong i Sverige. Men det är klart att det går att konkurrera. Det kommer vi att försöka igen redan nästa höst. Var så säker, fortsätter Max Lagerbäck.

Har sponsorerna reagerat när publiksiffrorna gått nedåt?

- Alla inblandade ser hellre högre än lägre tittarsiffror.

Om ni skulle fått göra om något från början vad hade ni gjort då?

- Det är naturligtvis väldigt lätt att vara efterklok. Det finns säkert en del som vi hade gjort annorlunda. Men de slutsatserna behåller vi för oss själva, förklarar Max Lagerbäck.

Om programmet True Talent blir kvar på TV3 eller skrotas vill presschefen dock inte kommentera i dagsläget.

- Inga programbeslut för nästa höst är ännu fattade, avslutar Lagerbäck.

Kommentera
Kopiera länk
Dela