1 av 2
- Foto: KJELL PERSSON/ALBERT BONNIERS FÖRLAG
2 av 2
- Foto: TV3/Niklas Alm

True Talent riskerar åtal

TV3:s talangtävling True Talent riskerar åtal för mutbrott - efter att man försökt köpa journalister.


Tittarsiffror

Dessvärre har True Talent inte visat upp allt för vackra tittarsiffror. Det första programmet hade 559 000 tittare och det sista konsoliderade programmet hade (tisdagen den 11/10) 127 000 tittare. Den sista konsoliderade söndagsfinalen (från den 9/10) hade 224 000 tittare. I snitt har programmet haft 245 000 tittare under säsongen hittills.

Källa: MMS

 

Sms:et från Mastiff till Virtanen

Vi kommer att låta våra talanger sjunga på en krog här i Sthlm på måndag, och vi behöver musikrecensenter som kan täcka spelningen och publicera materialet på sina forum. Det rör sig om 19.00-20.00, på Baravi på Skånegatan.

Givetvis mot betalning.

Är du intresserad får du gärna höra av dig.

Källa: Resumé

Det var när två personer i produktionen bakom TV3:s True Talent erbjöd journalisterna Fredrik Virtanen och Markus Larsson pengar för att skriva om showen som diskussionen väcktes.

Fullkomligt häpnadsväckande. En stor svensk tv-produktion erbjöd mig just pengar för att skriva om programmet, skrev Virtanen då på sin Twitter.

Till en början ville han inte berätta vilken produktion som låg bakom erbjudandet, men sedan tycks Virtanen ha ändrat inställning.

Personen som först ringde och sedan sms:ade presenterade sig som redaktör på True Talent på TV3, fortsatte han.

På TV3 förklarade man händelsen med att någon på produktionsbolaget Mastiff - som ligger bakom True Talent - har gjort fel.

- Alldeles uppenbarligen har någon på Mastiff på eget bevåg gjort detta och grovt missuppfattat sin roll. Detta har inte på något sätt kommunicerats mellan oss, förklarade TV3:s presschef Max Lagerbäck för Nyheter24 då.

– Och självklart är detta inte något vi brukar göra, fortsatte han.

Förundersökning inledd

Men nu har situationen förvärrats ytterligare, skriver Nöjesbladet. Kammaråklagare Anna Remse, vid Riksenheten mot korruption, har inlett en förundersökning för att utreda om ett brott har begåtts.

Rubriceringen är bestickning, och kan ge upp till två års fängelse. Ingen enkild person är misstänkt för brott, utan man fokuserar i stället på den så kallade "givarsidan".

– Vi har beslutat att titta närmare på det här. Om det är så som det framställts i media är det en fråga som helt klart är av intresse för oss, säger Anna Remse till Nöjesbladet.

/
/
/
TV3
/
tal
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

1 timme sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

2 timmar sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

2 timmar sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

3 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.