Lördag 23 Okt
Stockholm

Så blir teveåret 2012

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Nyheter24 presenterar de roligaste nya svenska programmen 2012 så som tevekanalerna beskriver dem och hur vi kan vänta oss att de blir i praktiken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

 

”The Voice Sverige”, TV4

Tevekanalens presentation: " "The Voice Sverige" är en sångtävling som fokuserar enbart på att hitta unika röster. Utseende och stil spelar ingen roll. The Voice Sverige har ingen jury. Istället har vi coacher som är fyra av Sveriges absolut största artister. De kommer hjälpa talangerna att utveckla sina röster och sitt uttryck.”

Detta kan vi vänta oss:  Deltagare som blir rasande över att de inte går vidare eftersom deras dansmoves inte räknades. Coachen Magnus Uggla blir grinig när ingen av de deltagande vill arbeta med honom till förmån för Carola.


”Kjelle i Asien”, TV8

Tevekanalens presentation: "I ”Kjelle i Asien” får vi följa med på ett kulinariskt äventyr i Sydostasien. Kjell Bergqvist åker till solen, djungeln och de vita sandstränderna. Han packar ner badbyxorna, språklexikon och solglasögonen. Men det är maten som sätter resans mål. Varje episod är uppbyggd kring en speciell maträtt, ingrediens eller matlagningsstil. Han besöker lokala matmarknader, letar rötter i djungeln eller tar båten ut för att fiska. Kjell är nyfiken, humoristisk och rak precis som vi är vana att se honom”

Detta kan vi vänta oss: Kjell ”Kjelle” Bergqvist käkar svinstark chilifrukt och förkunnar att ”detta är det lite mer drag i än en vanlig svensk jävla paprika”. Kjell blir också filosofisk när han tänker på hur kallt det är hemma i Sverige. Tillsammans med rollen i SVT-satsningen ”30 grader i februari”, en dramaproduktion som utspelar sig i just Thailand, har ”Kjelle” tryggat gratis semester i värmen hela vinterhalvåret.   


"Mammor och minimodeller", TV3

Tevekanalens presentation: ”I ”Mammor och minimodeller” lär vi känna några av mammorna bakom minimodellerna. Vi följer dem under döttrarnas tid på den eftertraktade modellskolan ”Cute Kids” i Stockholm, där de får lära sig allt som krävs för att nå hela vägen till catwalks och fotomodelljobb.”

Detta kan vi vänta oss: Barn som kräks av nervositet och Gunilla Persson-mammor som - när de tror att de inte är filmade - ger ungarna en sipp whiskey för att lugna nerverna. Programmet kommer också att vara en perfekt källa till löpsedlar vid nyhetstorka där experter uttrycker sin oro för vad mammorna gör med sina stackars barn

 

"Wermland forever", TV 3

Tevekanalens presentation: ”De är unga. De är snygga. De drömmer om framgång, om framtiden och kärleken. Och de tänker ha förbannat kul på vägen dit. I ”Wermland forever” följer vi under åtta avsnitt ett gäng unga vuxna värmlänningar på väg ut i livet i en ny typ av svensk realityserie. ”Wermland forever” är regisserat, men Niklas, Viktoria, Desirée, Ola och deras vänner är på riktigt. ”

Detta kan vi vänta oss: En korsning av ”Elsas mode” och ”Kungarna av Tylösand” där Värmlands elit blir mästerligt regisserade i ett program som estetiskt ser ut att sändas på Canal+ efter midnatt.

 

”Lyckan i LA”, TV3

Tevekanalens presentation: ”I ”Lyckan i LA” följer vi verkligheten för några unga svenska tjejer vars högsta dröm är att leva ett lika glamouröst liv som Hollywoodeliten. Emilia, Carro, Katya och Rebecka har tillsammans gett sig iväg till Los Angeles för att få en roligare, flärdfullare och glamourösare vardag långt bort från den svenska avundsjukan.”

Detta kan vi vänta oss: Fyra tjejer som delar en etta och lever på snabbmakaroner med ketchup samtidigt som de pratar om hur värdelöst Sverige är och hur man egentligen kan bo kvar där när man kan ha det lika glassigt som dem.
 

"Allt till salu", Kanal 5

Tevekanalens presentation: ”Svenska folket byggde folkhemmet, Kamprad inredde det - och Blocket hjälpte svensken att möblera om och göra affärer. I serien Allt till salu berättar vi historien bakom annonsen på Sveriges största köp & sälj-marknadsplats.”

Detta kan vi vänta oss:  Ett tragiskt program som egentligen skildrar lätt sinnessjuka människor men som istället presenteras som lustiga typer. Exempel på tänkbara karaktärer: Den tokiga gubben Enok som vill sälja sin kompletta utgåva av Icakurriren anno 1978 och förvånas över att ingen var villig att betala de 9998 kronorna som efterfrågats. Listiga Syrianen Eddie som alltid prutar ner priset till minst hälften och ibland blir hotfull - dock alltid med ett leende. Suzette som lever på sms-lån och letar efter den perfekta leopardsoffan till sin Eskilstunabaserade hårsalong ”Le Parisienette” . Leffe som efter påtryckningar av frugan nu måste sälja sitt flipperspel, något som han förklarar ”är värre än att sälja ett av sina barn”.
 

”En stark resa med Morgan och Ola-Conny”, Kanal 5

Tevekanalens presentation: Morgan på lagret och Ola-Conny på brödavdelningen. Så är vi vana att se dem i miljonsuccén ”Ullared”. Nu lämnar vännerna och folkhemsikonerna Gekås för att göra en stark resa, som Morgan säger. Och vi får följa med.”

Detta kan vi vänta oss: Ett program som vill vara ”En idiot på resa” men som i slutändan skildrar hur Morgan får spendera halva Indien-resan på toaletten efter en halvdan currygryta medan Ola-Conny får mystiska utslag av en osanitär säng i Burma.
 

”Djungelns drottning”, Kanal 5

Tevekanalens presentation: ”Tio sköna storstadstjejer som alla är drottningar på hemmaplan landsätts mitt i djungeln. I två lag ska de ta sig tillbaka till civilisationen, en strapats som kräver styrka, mod och en stor portion jävlar anamma.”

Detta kan vi vänta oss: En massa gnäll och en mängd fördomar om bortskämda stockholmstjejer besannas.
 

”Gladiatorerna”, TV4

Tevekanalens presentation: ”Senast ”Gladiatorerna” gick var 2004, men nu är de obarmhärtiga gladiatorerna tillbaka i en ännu större, starkare och farligare skepnad än tidigare.Den nya säsongen av Gladiatorerna spelades in i Löfbergs Lila Arena i Karlstad. Programledare är Gry Forssell.”

Detta kan vi vänta oss: Besvikelse. "Gladiatorerna" är antagligen inte riktigt lika spännande som vi minns det när det senast gick. Vi kan också vänta oss nya biffiga C-kändisar som förgyller vimmelreportagen i skvallertidningarna.


”X-Factor”, TV4

Presentation: Talangshow skapad av Simon Cowell 2004 där alla åldrar är välkomna och man kan tävla som grupp. Programmet som blivit en stor succé i Storbritannien och bland annat har tagit fram bandet ”Jedward”. ”X-Factor” ersätter ”Idol”.

Detta kan vi vänta oss: Idol.
 

Kommentera
Kopiera länk
Dela