Måndag 20 Sep
Stockholm

Henrik Dorsin om "nya" Ove: "Extremt obekväm att se"

Dorsin tror på succé, men befarar att det kan ta ett tag för det svenska folket att ta in och förstå konceptet.
1 av 5
Dorsin tror på succé, men befarar att det kan ta ett tag för det svenska folket att ta in och förstå konceptet. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
Kim Sulocki har tidigare främst gjort teater och musikaler. Nu spelar han Erik i Kontoret. Arbetsplatsens sansade karaktär som skulle vantrivas, om det inte vore för Therese..(Sissela Benn).
2 av 5
Kim Sulocki har tidigare främst gjort teater och musikaler. Nu spelar han Erik i Kontoret. Arbetsplatsens sansade karaktär som skulle vantrivas, om det inte vore för Therese..(Sissela Benn). Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Sissela Benn vill med rollen som Therese lämna Filippa Bark bakom sig. "Det ska bli skönt", säger hon.
3 av 5
Sissela Benn vill med rollen som Therese lämna Filippa Bark bakom sig. "Det ska bli skönt", säger hon. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Ove Sundberg har tagit steget från bifigur till huvudrollsinnehavare.
4 av 5
Ove Sundberg har tagit steget från bifigur till huvudrollsinnehavare. Foto: Foto: Morgan Norman/Söderberg Agentur/TV4
Ove Sundberg (Henrik Dorsin) är tillbaka. I TV4:s nya The Office-remake Kontoret är han chef över bland andra Therese, Viking och Erik (Sissela Benn, Björn Gustafsson och Kim Sulocki).
5 av 5
Ove Sundberg (Henrik Dorsin) är tillbaka. I TV4:s nya The Office-remake Kontoret är han chef över bland andra Therese, Viking och Erik (Sissela Benn, Björn Gustafsson och Kim Sulocki). Foto: Foto: Morgan Norman/Söderberg Agentur/TV4

Henrik Dorsins kultkaraktär Ove Sundberg är tillbaka. I TV4:s nya humorsatsning "Kontoret", som har premiär under söndagen, är han chef över bland andra Björn Gustafsson och Sissela Benn.– Det är en våt dröm att få göra det här, säger Dorsin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Kontoret"

Ove Sundberg är chef på företaget Svensk kontorshygien AB i Upplands Väsby. Ove saknar ledaregenskaper och är mer intresserad av det perfekta skämtet än att ta hand om nedskärningar och uppsägningar.

På kontoret arbetar även Viking som spelas av Björn Gustafsson. Han är den stela säljaren som utvecklat en skrämmande respekt för disciplin och hierarkier. Tittarna får också möta den underpresterande Erik, spelad av Kim Sulocki, som trots att han är smart och slagfärdig aldrig vågar byta jobb, utan tycks ödesbestämd till meningslösa bråk med Viking. En av anledningarna till att Erik stannar är receptionisten Therese (Sissela Benn), som liksom Erik drömmer om ett annat liv.

"Kontoret" sänds på TV4 klockan 20.00.

"Solsidan"-Ove har tagit steget från bifigur till huvudrollsinnehavare. I TV4:s remake av brittiska "The Office" styr han över Svensk Kontorshygien AB. Och om du tyckte att han var jobbig i Solsidan så är han ännu värre nu.

– Han är en fruktansvärd ledare. Jag har plockat fram de lägsta sidorna hos mig själv och applicerat på Ove. Det är extremt obekvämt att se på ibland, säger Henrik Dorsin till Nyheter24.

"Ove har varit tvungen att utvecklas"

Till en början tackade Dorsin nej till "Kontoret" med förklaringen att det var "för stora skor att fylla". Men när Felix Herngren kom med idén att chefen skulle spelas av Ove Sundberg hoppade Dorsin på projektet.

I Kontoret får vi dock inte se den Ove Sundberg vi är vana vid från Solsidan.

– Han var tvungen att utvecklas. I "Kontoret" har han betydligt mer att göra och hamnar i situationer han inte varit i tidigare. I "Solsidan" handlar det bara om att han är jobbig och snål, så är det absolut inte här, säger Dorsin.

"Fet jävla varningssignal att göra remake av The Office"

Kontoret bygger på Ricky Gervais skapelse "The Office" som hade premiär 2001. Med en jobbig och obekväm humor bröt serien ny mark och formatet har sålts till ett tiotal länder. Men när idén om ett svenskt "The Office" först kom var både Dorsin och Björn Gustafsson, som spelar Viking i serien, skeptiska.

– Det var en stor jävla fet varningssignal. Det är egentligen självmord att försöka göra en remake av den, det går inte att göra något bättre. Det är som när folk gör covers av bra låtar och man bara tänker "Vad har han gjort?", säger Björn Gustafsson, till Nyheter24.

"Den stora breda publiken är redo för den här typen av skämskuddehumor"

Med resultatet i hand tycker dock Gustafsson att "Kontoret" har chansen att "börja leva sitt eget liv" och bli en publikframgång. Även Dorsin tror på framgång. Han betonar dock att det blir svårt att mäta sig med "Solsidan".

– Även om jag tror att den stora, breda publiken är redo för den här typen av skämskuddehumor, så innehåller "Solsidan" det som stora svenska serier alltid innehåller – nämligen sol och vatten, säger Dorsin.

"Det blir extremt svårt att gå tillbaka till den Ove som han var i Solsidan"

Samtidigt som "Kontoret" har premiär spelas även säsong tre av "Solsidan" in. Och Henrik Dorsin medger att det har uppstått problem när dessa två "parallella universum" mötts.

– Det blir extremt svårt att gå tillbaka till den Ove som han var i "Solsidan" efter att folk sett "Kontoret". I säsong tre av "Solsidan" kommer han få helt andra grejer att deala med än han haft innan, säger Dorsin kryptiskt.
 

SE TRAILERN FÖR "KONTORET":

Kommentera
Kopiera länk
Dela