Fredag 25 Jun
Stockholm

"Ett glas champagne är aldrig fel"

Dryckeskonnässören Bengt har redan hittat på ett smeknamn åt sig och sin danspartner; "champagneparet".
1 av 6
Dryckeskonnässören Bengt har redan hittat på ett smeknamn åt sig och sin danspartner; "champagneparet". Foto: Leif R Jansson/SCANPIX
Bengt med danspartnern Oksana Spichak.
2 av 6
Bengt med danspartnern Oksana Spichak. Foto:
Bengt har aldrig dansat cha-cha-cha men räknar med att det ska gå bra ändå - med ett glas skumpa som uppvärmning.
3 av 6
Bengt har aldrig dansat cha-cha-cha men räknar med att det ska gå bra ändå - med ett glas skumpa som uppvärmning. Foto:
Bengt räds inte rampljuset, efter att har varit offentlig så länge gillar han det.
4 av 6
Bengt räds inte rampljuset, efter att har varit offentlig så länge gillar han det. Foto: Eero Hannukainen/All Over Press.
Hans danspartner Oksana tycker inte heller att åldern spelar roll. "Ibland känns det som att vi är lika gamla", säger hon.
5 av 6
Hans danspartner Oksana tycker inte heller att åldern spelar roll. "Ibland känns det som att vi är lika gamla", säger hon. Foto: Eric Josjö/TV4
Han tycker inte heller att det känns jobbigt att vara äldst av deltagarna. "Ibland känner jag mig som tolv", säger han.
6 av 6
Han tycker inte heller att det känns jobbigt att vara äldst av deltagarna. "Ibland känner jag mig som tolv", säger han. Foto:

Dryckesexperten Bengt Fritiofsson tar hjälp av sina yrkeskunskaper för att vinna "Let's Dance". - Ett glas champagne är aldrig fel, säger han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Det här är Bengt Fritiofsson

Född: 25 augusti 1939 i Landskrona

Yrke: Vinkonnässör och författare. Jobbar nu på TV4:s Nyhetsmorgon. Jobbade dessförinnan på Svenska Dagbladet i över 20 år.

Aktuell med: Tävlar i "Let's Dance" 2012 med dansapartnern Oksana Spichak.

 

I morgon intar Bengt Fritiofsson, 72, tillsammans med de nio andra stjärnorna och deras danspartners golvet i “Let's Dance”-studion. För att få extra sving på höfterna och komma i rätt stämning värmer dryckesexperten och danspartnern Oksana Spichak upp i logen – med ett glas bubbel.

Är du nervös inför premiären?
– 
Jag är jättenervös, mina knäskålar skakar, hör du?

Hur bra är du på att dansa?
Inte särskilt bra, men jag kommer att bli det, med hjälp av Oksana, min fantastiska danspartner.

Hur pass rörlig är du i höfterna?

– Det kommer, det är klart att jag är som en telefonstolpe nu, naturligtvis, eftersom jag inte har tränat tidigare. Men nu ska jag bli rörlig, det kan du räkna med, kolla bara!, säger 72-åringen och vickar på höfterna.

Hur övar man upp mjukheten i höfterna?
– Jag är fel person att svara på det, eftersom jag aldrig dansat cha-cha-cha förut, men det kommer sitta när det är dags. Mycket känsla och inspiration och glädjen att få dansa med Oksana.

Dansar man bättre med något glas skumpa innanför västen?
– Ett litet glas champagne är aldrig fel som jag ser det. Ja alltså, såklart inte när man kör bil eller så. Absolut aldrig alkohol i något avseende när man har något vettigt att utföra. Självklart inte, det är viktigt. Men när man dansar kan man gott ta sig ett litet glas för att känna sig upplivad och fylld av glada bubblor i kroppen.

Är det så ni kommer värma upp i logen?
– Ja men det är självklart. Här har du champagneparet!

Har ni börjat redan – det verkar nästan så?
– Hahahahaha.

Du var ju med i “Kändisdjungeln" också. Du verkar ha en väldig förkärlek till att synas?
– Jag har varit svenska folkets vinrådgivare i två generationer, jag är inte blyg. I det här fallet tycker jag det är kul, det är en utmaning, på samma sätt som det var i Malaysias djungel.

Men kom igen nu, det handlar väl ändå om att få synas också?
– Ja, varför inte? "Let's Dance" är ingenting för blyga med människor som inte vill synas eller känner sig obekväma med det. Så är det ju.

Du är äldst, med råge, 72 bast – hur känns det?
– Det känns inte alls speciellt på något sätt, åldern är en siffra. Det har att göra med hur man upplever livet, vad som händer mellan dina öron liksom, det är en inställning och en livsglädje det handlar om. En tacksamhet över att få dansa med en jättesnygg tjej från Ukraina. Wow, förstår du?

Känner du dig yngre?
– Ibland känner jag mig som 12, en del killar blir ju aldrig vuxna, jag tror jag har en bit kvar för att bli det. Det är inget fel att vara ett barn i vissa sammanhang, att våga visa att man inte bara är en person, säger Bengt.

– Ibland känns det som att vi är lika gamla. Jag är 25, avslutar Oksana.

Kommentera
Kopiera länk
Dela