Onsdag 1 Dec
Stockholm

Simon Cowell tror på svenska X Factor

"Man vet aldrig när Simon Cowell med sin v-ringade tröja och konstiga barr kan dyka upp i svensk teve", säger Andreas Carlsson till Nyheter24.
1 av 3
"Man vet aldrig när Simon Cowell med sin v-ringade tröja och konstiga barr kan dyka upp i svensk teve", säger Andreas Carlsson till Nyheter24. Foto: Stella Pictures/ Robert Eklund
Andreas Carlsson svarar på X Factors programledare David Hellenius, frågor.
2 av 3
Andreas Carlsson svarar på X Factors programledare David Hellenius, frågor. Foto: Stella Pictures/ Robert Eklund
Simon Cowell tillsammans med Britney Spears som också är domare i det amerikanska X Factor.
3 av 3
Simon Cowell tillsammans med Britney Spears som också är domare i det amerikanska X Factor. Foto: Stella Pictures/Nancy Kaszerman

Andreas Carlsson avslöjar för Nyheter24 att den ökände Simon Cowell håller ett extra öga på Sverige.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Andreas Carlsson

Andreas Carlsson 39 år, känd efter sina år i Idoljuryn och som en framstående producent och låtskrivare.

X Factor har tagit fram superartister som "One direction", "Leona Lewis" och "Olly Murs".

Sänds på söndag 9/9 kl. 20.00 på TV4.

"X Factor" har i år lockat över 6 000 sökande och juryn har valt ut sina guldkorn.

– Det är ett helt nytt koncept och har en helt ny form som aldrig funnits i Sverige, säger Andreas Carlsson till Nyheter24.

"X Factor" når ut till en bredare publik då åldersgränsen är helt annorlunda, men Andreas Carlsson tror inte att de kommer hitta något stjärnskott i den äldre kategorin.

– Det finns inte någon stor potential för någon över 60 att slå igenom i Sverige. Har man inte gjort det tidigare i livet så finns det kanske en anledning. Det är sällan en oslipad diamant kliver fram efter 60 år, säger han till Nyheter24.

Talangen finns i Sverige

Andreas Carlsson berättar för Nyheter24 att han tror på Sveriges potential. Han avslöjar också att självaste Simon Cowell, som också är X Factor domare har haft ett getöga på Sverige.

– Simon har följt Sverige under en längre tid och han är ett stort fan av Sveriges som popleverantör. Simon tror att det svenska formatet av X Factor sitter på några guldägg och ruvar på någonting unikt. Så han följer det här mer än andra länders X Factor, berättar Andreas Carlsson för Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela