Söndag 20 Jun
Stockholm

Läkare tog sitt liv i Kambodja efter dödsfall i franska "Robinson"

Läkaren skrev ett självmordsbrev i vilket han förklarar sitt tragiska beslut.
1 av 2
Läkaren skrev ett självmordsbrev i vilket han förklarar sitt tragiska beslut. Foto: Faksimil Youtube
Fransk media rapporterar här om det tragiska.
2 av 2
Fransk media rapporterar här om det tragiska. Foto: Faksimil Youtube

Franska motsvarigheten till "Robinson" skakas av ännu ett dödsfall. Nu har läkaren som i fransk media hängts ut som ansvarig för 25-åriga Gerald Babin begått självmord.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Självmord i svenska Robinson

Innan svenska ”Robinson” skulle börja sändas 1997 blev många uppröda efter att den första deltagaren som röstats ut begått självmord en månad efter hemkomsten. Första programmet sändes med tillhörande öråd men sedan klipptes det om efter en tittarstorm.

För tio dagar sedan drabbades Gerald Babin, 25, av hjärtstillestånd under inspelningen av äventyrsprogrammet ”Koh-Lanta”, Frankrikes motsvarighet till ”Robinson”. 25-åringen avled senare på sjukhus. Nu har tävlingens ansvarige läkare Thierry Costa, 38, begått självmord.

Dagarna efter den tragiska händelsen då Babin gick bort granskades läkaren hårt i franska medier. 

"Orättvisa anklagelser och antaganden har gjorts mot mig", skrev Costa bland annat i sitt självmordsbrev och fortsatte: "Jag är förkrossad över alla falska anklagelser. Jag är säker på att jag behandlat Gerald med respekt som patient och inte som en deltagare."

Fransk media riktade också stor kritik mot produktionsbolaget för att ha behandlat 25-åringen fel. 

Bland annat ska det ha tagit för lång tid för läkaren att ta sig till platsen då teamet enligt uppgift inte ville avbryta inspelningen. Också för att Babin inte fördes till sjukhus via helikopter utan i stället färdades med båt till sjukhus. Den nu döda deltagaren ska även ha intervjuats trot att han var i dåligt skick. 

I upp till nio minuter ska Babin tvingats vara utan akut hjälp efter att han kollapsat på stranden, säger en anonym källa inom prdouktionen till Hollywoodreporter.

Ingen sändning

Efter det tragiska dödsfallet som inträffade redan den första dagen av inspelningen ställdes hela den aktuella säsongen in. Det är ännu oklart om programmet, som är en tittarsuccé i Frankrike, kommer att återvända. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela