Fredag 24 Sep
Stockholm

Efter 10-åringens succé på Facebook svarar TV4

Stella fick svar från tevejätten.
1 av 4
Stella fick svar från tevejätten. Foto: Faksimil Youtube/Facebook
Insändaren som fått stor spridning på social medier.
2 av 4
Insändaren som fått stor spridning på social medier. Foto:
TV4 svarade på åsikterna genom sin Facebook-sida.
3 av 4
TV4 svarade på åsikterna genom sin Facebook-sida. Foto:
Tigarna har varit med i programmet sedan 90-talet. Om det är samma tigrar framgår ej.
4 av 4
Tigarna har varit med i programmet sedan 90-talet. Om det är samma tigrar framgår ej. Foto: Faksimil Youtube

Tioåriga Stella tröttnade på vad hon menar är djurplågeri i TV4:s "Fångarna på fortet". Hennes bestämda insändare i Aftonbladet blev snabbt viral - nu svarar TV4 på Stellas kritik mot programmet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mer om programmet

"Fångarna på fortet" spelas in på Fort Boyard utanför Frankrike och sänds på TV4. 

Insändaren som 10-åriga Stella skrivit efter att hon reagerat på hur TV4 hanterar djuren i familjeprogrammet "Fångarna på fortet" har fått en stor spridning på Facebook. Bland annat skrev 10-åringen: "Det känns fruktansvärt att TV4 på bästa sändningstid har utrotningshotade tigrar i bur". 

Men det är inte bara tigrarna som Stella är orolig över. Hon fortsätter med att skriva: "Jag har sett att råttor och möss blir runtslängda och jag hör hur de skriker när de dunsar i marken" och "även fast jag är liten måste folk lyssna och respektera hur jag tycker, det står i barnkonventionen".

TV4 svarar Stella

När Nyheter24 pratar med Erik Sidung, pressansvarig för programmet, hänvisar han till TV4:s egna Facebook-sida. Där har Christer Andersson, exekutiv producent för programmet skrivit ett svar till Stella. 

"Vi försöker se till att djuren mår så bra som möjligt, så bra som husdjur kan ha det. Tigrarna till exempel är bara där under inspelningsveckorna och spenderar sin huvudsakliga tid på sin ägarinna Moniques gård. Hon älskar sina tigrar över allt annat och tar väl hand om dem". 

Andersson fortsätter: "Och råttan i gungande cellen klarade sig bra trots allt när den ramlade ner, men i den cellen har vi nu bestämt att vi inte ska ha några råttor i kommande säsonger. Vi svarar gärna på dina och andras frågor så gott vi hinner, med eller utan barnkonvention". 

Bli nostalgisk med klipp från 1995:

Kommentera
Kopiera länk
Dela