Söndag 1 Aug
Stockholm

11 reality-tv-hjältar vi aldrig glömmer – det här gör de idag

Hulken från "Hogan knows best".
1 av 2
Hulken från "Hogan knows best". Foto:
2 av 2

Reality-tv när den är som bäst. Nyheter24 listar 11 profiler vi aldrig glömmer, och synar vad de pysslar med i dag.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LISTA. Reality-tv är en på många vis kittlande genre. Formatet är sedan länge väletablerat och flera tidiga reality-stjärnor har hunnit pensionera sig från scenen. Nyheter24 listar nu 11 oförglömliga karaktärer, och tar en titt på vad de har för sig nu för tiden.

1. Hulk Hogan

Bildkälla 

Hulk Hogan, den galne wrestling-kungen, gjorde mellan 2005 och 2007 tv-serien "Hogan knows best". Sammanfattningsvis handlar den om Hogans liv, och hans försök att uppfostra sina barn – Brooke och Nick. En genomgående ganska tam story, helt enkelt.

I dag har han hunnit med att fylla 61 år. Trots den gedigna åldern var det inte särskilt länge sedan Hogan lämnade Wrestling-scenen. Sedan februari i år innehar han det gedigna uppdraget som host på Wrestle Mania XXX.

2. Judge Judy

Bildkälla 

Judith Susan Sheindlin från "Judge Judy" är troligtvis den tv-domare som varit aktiv längst. Programmet startade 1996 och är – hör och häpna – fortfarande aktivt. 14 säsonger har det blivit för den numera 73-åriga Judy.

Amerikanerna får inte nog av "Judge Judy", som 2012 uppgavs vara landets bäst betalda tv-personlighet med en lön på 123 000 dollar per avsnitt. När hon, år 2013, blev stämd på cirka 13 000 dollar drabbade det lyckligt nog ingen fattig.

3. Dog the bounty hunter

Bildkälla 

Brottslingar, prisjägare, stora bilar, vapen och glammrock-frisyrer. På Hawaii. Vad mer kan en serie behöva? Inte mycket. 

Dog, som använde handsfree till mobilen innan någon i Sverige ens visste vad en mobil var, heter egentligen Duane Chapman. 

Serien, vars premiär ägde rum 2003, lades ner 2012. Ni som inte får nog av Dog behöver dock inte misströsta, för serien har fått en spin-off under namnet "Dog and Beth: On the Hunt". En säsong har visats hittills och nummer två i ordningen har passande nog premiär den 14 juni i år. Den i dag 61-årige prisjägaren is still going strong.

4. Joe Rogan

Bildkälla 

Den amerikanske stå-upp-komikern ledde programmet "Fear Factor" mellan 2001 och 2006, samt en ny version av serien mellan 2011 och 2012. Därefter skrotades formatet. 

I sitt liv har han jobbat för UFC, varit skådespelare i ett antal tv-serier och arbetat febrilt för en legalisering av medicinsk cannabis. Hans nya tv-show, "Joe Rogan Questions Everything", som hade premiär 2013, går ut på att Rogan med flera undersöker övernaturliga saker såsom UFO:n, Big Foot och ockulta förmågor hos människor. Sa jag förresten att han ville legalisera cannabis?

5. Snooki

Bildkälla 

Nicole Elizabeth Polizzi eller "Snooki", som hon kallas i reality-serien "Jersey Shore", har pysslat med dans, skådespeleri och wrestling. "Jersey Shore", som premiärade 2009 och slutade 2012, var en i raden av högst märkliga tv-serier som följde "hippa", amerikanska ungdomar genom livets alla problem. 

Snooki är återigen reality-stjärna och spelar nu i serien "Snooki & Jwoww", vilket är den andra spin-offen på "Jersey Shore". Fjärde säsongen började rulla i amerikansk tv i april 2014, och signaturmelodin för serien är ingen mindre än "I love it" med svenskduon Icona Pop.

6. Steve Irwin

Bildkälla 

Reality-serie, frågar du dig kanske. Absolut, svarar jag. Även om "The crocodile hunter" spelades in som en dokumentärserie är det ändå den serie som bäst fångar upp karaktärens liv och personlighet. På riktigt. 

"The crocodile hunter" rullade mellan 1996 och 2004. Steve Irwins liv fick 2006 ett abrupt och sorgligt slut då han under en dyktur blev stucken i bröstet av en stingrocka. Han avled, endast 44 år gammal. 

7. Ozzy Osbourne

Bildkälla 

"The Osbournes" var en tidig spelare bland familjeserie-formaten. Mellan 2002 och 2005 fick vi följa den ytterst tankspridda familjen med en gaggig Ozzy i täten. 

Black Sabbath-sångaren, i dag 65, har en gedigen samling utgivna plattor. 2013 släppte delar av bandets originaluppsättning albumet "13". Ozzy har levt ett hårt liv, och missbrukat diverse substanser. 2013 uppgav han via Facebook att han trillat dit igen. Året därpå intervjuades han av Piers Morgan i CNN, där han såg relativt välmående ut. 

8. Oprah Winfrey 

Bildkälla 

Den troligtvis mest kända tv-stjärnan genom alla tider är nu en ganska nybliven 60-åring. "The Oprah Winfrey show" gick i 25 säsonger mellan 1986 och 2011, och serien är rankad bland de högsta i amerikansk tv-historia. 

Sedan serien slutade gå har Oprah bland annat ägnat sig åt att producera film. Bland annat har hon producerat Lasse Hallströms film "The Hundred-Foot Journey", som går upp på biograferna i augusti 2014. 

9. Ashton Kutcher

Bildkälla 

Buspojken Ashton Kutcher är känd för mycket, men i den här listan figurerar han som ansiktet utåt för reality-serien "Punk'd", som mestadels gick ut på att Ashton prankade Hollywood-kändisar. 

MTV-serien, med Kutcher i huvudrollen, såg dagens ljus 2003 och höll på fram till 2007. 

Ashton Kutcher var tidigare gift med Demi Moore, men numera parar han upp med Mila Kunis. De båda spelade i That '70s Show när det begav sig, och i maj 2014 avslöjade paret att de väntar sitt första barn tillsammans. 

10. Heidi Montag 

Bildkälla 

27-åringen var en av stjärnorna i serien "The Hills" som gick mellan 2006-2010 och var en spin-off på "Laguna Beach: The real Orange County". Precis som i "Jersey Shore", om än i något stekigare tappning, kretsade programmet kring ungdomars liv, relationer och problem. 

Sedan "The Hills" gick i graven har Heidi Montag dykt upp lite här och var, bland annat i programmet "Celebrity wife swap" och "Celebrity Big Brother".

11. Phil Harris 

Bildkälla 

Superfiskaren Harris var kapten ombord på båten Cornelia Marie, känd från serien "Deadliest catch". Serien, i vilken fiskare jagar kungskrabba i världens svåraste och farligaste fiskevatten, är inne på sin tionde säsong, men Paul Harris avled till sjöss 2010, 53 år gammal.

Den tragiska olyckan visades i tv 2010, och veckan därpå sändes ett hyllningsavsnitt till Harris ära.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela